Parama dėkojame




Sprogimas

Apdovanota Verstaminų kaimo gyventoja Stasė Grubienė

 

Rajono savivaldybėje lankėsi Lietuvos Respublikos Prezidentūros kancleris Giedrius Krasauskas ir Personalo skyriaus vedėja Gražina Urbonienė. Vizito tikslas – įteikti ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalį Verstaminų kaimo gyventojai Stasei Grubienei, kuri kartu su vyru Antanu Grubiu išaugino ir dorais žmonėmis išauklėjo net 12 vaikų.

Tradiciškai Motinos dienos išvakarėse Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė apdovanoja daugiau nei 7 vaikus išauginusias motinas iš visos Lietuvos. Šiemet apdovanotųjų sąrašuose buvo 43 motinos. Tačiau tik 30 iš jų turėjo jėgų ir sveikatos apdovanojimo dieną – gegužės 5 ąją – atvykti į Prezidentūrą. Pas kitas apdovanotąsias motinas Prezidentūros kancleris Giedrius Krasauskas vyko į namus.

Į Verstaminų kaimą pas Stasę Grubienę svečius iš Prezidentūros lydėjo rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Justina Greblikaitė ir Socialinės paramos skyriaus vedėja Lina Margelienė. Paviešėti pas mamą tą dieną atvyko dukros Angelė Janulevičienė, Onutė Bingelienė, Danutė Mikelionienė ir sūnus Rimantas Grubis su žmona Janina. Visi jie gyvena Lazdijų rajone, Danutė – kartu su mama jos namuose, o Onutė – šalia mamos namų. Visi jie, kartu su Prezidentūros darbuotojais ir rajono savivaldybės atstovais, pasveikino mamą Stasę Grubienę, kuriai Lietuvos Respublikos Prezidentūros kancleris Giedrius Krasauskas prisegė ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalį.

Užauginusi 12 vaikų Stasė Grubienė šiandien jau galėtų skaičiuoti 32 anūkus, 34 proanūkius. Deja, netektys neaplenkė šios gausios ir draugiškos giminės – net 9 iš jų jau iškeliavę amžino poilsio. Jei visi gyvieji kartu susirinktų, netilptų savo mamos, senelės ir prosenelės Stasė Grubienės namuose.

Susitikime dalyvavę Stasės Grubienės vaikai pasidžiaugė, jog dviejų jų šeimos – Onutės ir Gintauto – taip pat daugiavaikės, užaugino po penketą vaikų. Kiti – po du ar tris.

„Mums ypač malonu žinoti, jog tarp 43 šiemet ordinu „Už nuopelnus Lietuvai“ apdovanotųjų motinų, net 3 yra iš mūsų rajono savivaldybės. Juk vien tik savivaldybių Lietuvoje – 60, tai reiškia, jog ne kiekviena savivaldybė savo garbias motinas apdovanojimui pristatė. Manau, jog tokia vieša pagarba, dėmesys joms – puikus pavyzdys mūsų jaunoms šeimoms, kurios vis rečiau ryžtasi turėti tris vaikus, jau nekalbant apie tokį gausų būrį, kokį tais sunkiais kolūkiniais laikais ryžosi išauginti Stasė Grubienė. Jos gyvenimą gal net ne vienu ordinu reikėtų įvertinti, tiesiog nėra tokio apdovanojimo, kuriuo būtų galima įvertinti jos darbą Lietuvai ir mūsų savivaldybei“ – sakė rajono savivaldybės meras Artūras Margelis.

Šiemet iš mūsų rajono savivaldybės buvo apdovanotos dar dvi motinos – Stasė Strikienė iš Šeštokų miestelio, kuri su vyru Vitu užaugino 7 vaikus ir Šventežeryje gyvenanti Ona Balčiuvienė, su vyru Juozu užauginusi 9 vaikus.

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode