Sprogimas

Pajėgiausia Lietuvos tinklininkė M. Povilaitytė: „Sporto šakai populiarumo prideda iškovoti medaliai“

Nors Lietuvoje paplūdimio tinklinio lauke sezonas palyginti trumpas, daugkartinei Lietuvos bei pasaulio čempionei 22-ejų Monikai Povilaitytei tai netrukdo siekti karjeros aukštumų. Prasidėjus žiemos metui sportininkė ir toliau treniruojasi uždarame aikštyne bei pasvajoja apie tinklininkų taip liaupsinamus Rio de Žaneiro paplūdimius.

Smėlio į salės grindis neiškeistų

Pajėgiausia Lietuvos tinklininkė sportuoti pradėjo būdama vos 10-ties, o sulaukusi 12-kos jau žaidė Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionatuose bei užimdavo prizines vietas savo amžiaus grupėje. Į profesionalųjį sportą M. Povilaitytė atėjo tik prieš penkerius metus, tačiau netruko pasidabinti aukso medaliu ir sako, kad smėlio į salės grindis neiškeistų.

„Paplūdimio tinklinis nuo salės tinklinio iš esmės skiriasi tik žaidėjų skaičiumi – paplūdimio tinklinis žaidžiamas poromis, o salėje varžomasi komandomis po šešis. Tačiau paplūdimio tinklinis mane žavi tuo, jog yra krentama ne ant kietų salės grindų, o ant minkšto smėlio. Taip pat ši sporto šaka man asocijuojasi su saule, jūra“, – šypsenos neslėpė M. Povilaitytė.

Jau dabar jaunoji sportininkė gali pasigirti ne vienu reikšmingu laimėjimu. 2011 m. M. Povilaitytė duete su Ieva Dumbauskaite net dukart tapo čempionėmis – užėmė pirmą vietą Lietuvos suaugusiųjų bei Europos paplūdimio tinklinio jaunimo čempionatuose. O pernai Baku vykusiose Europos žaidynėse iškovojo bronzos medalį.

„Šioje sporto šakoje mane labiausiai žavi pats žaidimas, kuomet ateini į aikštelę ir pradedi mintyse dėlioti žaidimo strategiją, turi viską apgalvoti“, – teigė tinklininkė. Interviu su M. Povilaitytegalite pamatyti jau šį šeštadienį „Lietuvos mokyklų žaidynių“ laidoje 9.30 val. TV6 eteryje.

Futbolo kamuolį iškeitė į tinklinio

Iš nedidelio Tytuvėnų miestelio (Kelmės r.) kilusi M. Povilaitytė pasakoja, jog dar mokydamasi mokykloje nusprendė savo ateitį sieti su sportu ir yra išbandžiusi kone visas sporto šakas, išskyrus krepšinį.

„Mano buvusi tinklinio trenerė taip pat treniravo ir futbolo komandą, todėl kartais tekdavo tinklinio treniruotes iškeisti į futbolo. Tai buvo dar viena sporto šaka, kuri man labai patiko, tačiau savo ateitį galutinai susiejau su paplūdimio tinkliniu“, – pasakojo M. Povilaitytė.

Nemažai pasaulio paplūdimių aplankiusi ir juose žaidusi M. Povilaitytė kaip mėgstamiausią šalį išskiria Kiprą, kur dėl visada šilto oro yra puikios sąlygos užsiimti šia paplūdimio sporto šaka. Tačiau neslepia, jog kaip ir daugelis tinklininkų svajoja vieną dieną išbandyti garsiuosius Rio de Žaneiro paplūdimius ir žaisti vienoje aikštelėje su pajėgiausiais pasaulio duetais.

„Turbūt ne paslaptis, kad paplūdimio tinklinyje nepranokstami yra būtent brazilai, todėl žaisti su tokiomis komandomis būtų didelė garbė ir malonumas“, – „Lietuvos mokyklų žaidynių“ žiūrovams atviravo M. Povilaitytė.

Svarbiausia – atrasti savo sporto šaką

Jaunoji čempionė užsimena, kad jos karjeros pradžioje paplūdimio tinklinis Lietuvoje nebuvo toks populiarus kaip dabar ir pastebi, kad sporto šakos prestižas auga sulig laimėtų medalių skaičiumi.

„Prisimenu, kai 2011 metais iškovojome aukso medalį, viešumoje pradėta daugiau kalbėti, rašyti apie paplūdimio tinklinį, pradėti organizuoti mėgėjų turnyrai. Esu maloniai stebinama, kad kuo toliau, tuo labiau ši sporto šaka Lietuvoje populiarėja ir džiaugiuosi, kad kažkuria dalimi prie to prisidėjome ir mes“, – šypsojosi M. Povilaitytė.

Jos teigimu, svarbiausia, jog jaunas žmogus nebūtų per prievartą verčiamas užsiimti kuria nors sporto šaka, o atrastų sau labiausiai patinkančią ir noriai ja užsiimtų, keltų sau vis aukštesnius tikslus.

„Žmonėms, dirbantiems su jaunimu, ruošiantiems moksleivius varžyboms, norėčiau palinkėti, kad savo nuoširdžiu darbu parodytų, jog kiekvienas gali tapti olimpiečiu ir laimėti medalį. O jei padedi jaunam žmogui tobulėti, rodai pasitikėjimą, tai ir rezultatas visada džiugina“, – patirtimi dalijosi M. Povilaitytė.

Daugiau apie paplūdimio tinklinį M. Povilaitytė papasakos jau šį šeštadienį 9.30 val. „Lietuvos mokyklų žaidynių“ laidoje per TV6 kanalą.

„Lietuvos mokyklų žaidynės“ – tai masiškiausias sporto renginys Lietuvoje, kuriame dalyvauja per 200 tūkst. moksleivių iš daugiau nei 1100 Lietuvos mokyklų. Į žaidynių programą įtrauktos net 24 sporto šakos: nuo legendinių estafečių „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs“ iki olimpinių sporto šakų – lengvosios atletikos ar krepšinio. Projekto tikslas – per sportą ugdyti sveiką, atsakingą ir pilietišką jauną žmogų.

Projektą globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Žaidynes organizuoja Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija ir Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK).

Justinas Viršilas
Projektų vadovas
„vipcommunications”

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode