Sprogimas

Dizainerė A. Kuzmickaitė: vienas svarbiausių dalykų kuriant drabužius – nesudėtinga priežiūra

Kartais vis dar manoma, kad dizainerių kuriami drabužiai – tik podiumui. Pasak drabužių dizainerės, prekės ženklo „AEG“ ambasadorės Agnės Kuzmickaitės, laikai, kai dizainerio kūrinys turėjo tik estetinę funkciją, jau seniai praėjo. Šiandien dauguma dizainerių kuria ir kasdienai skirtų rūbų linijas, o čia svarbiausia ne tik jų grožis, bet ir ilgaamžiškumas.

Agne, į ką atsižvelgiate kurdama drabužius?

Mano kūryboje yra tarsi kelių krypčių drabužiai: funkcionalesni, skirti dėvėti kasdien, ir efektingesni, konceptualūs modeliai, labiau tinkantys kolekcijų pristatymams ir fotosesijoms. Pastaruosiuose atsispindi mane inspiravusi idėja, kolekcijos koncepcija.

Kurdama kasdienai dėvėti tinkamus drabužius visada mąstau apie funkcionalumą – man svarbu, kad klientės galėtų juos lengvai derinti su jau turimais drabužiais, taip pat – kokybė, ilgaamžiškumas ir ekologija. Rinkdamasi audinius stengiuosi įvertinti visus įmanomus veiksnius, kurių svarbiausias – nesudėtinga drabužio priežiūra. Būtent todėl mano kurti drabužiai visuomet yra iš natūralių audinių, o kolekcijos išlieka aktualios net ir pasikeitus sezonui.

Nemažai drabužėlių kuriu ir vaikams. Be abejonės, čia susiduriu su tam tikra specifika – vaikams skirti drabužiai yra itin dažnai skalbiami, todėl jie turi būti patogūs ir praktiški. Vis tik stengiuosi, kad jie būtų dar ir gražūs.

Ar tiesa, kad dizainerių kurti drabužiai skirti tik podiumui?

Šis požiūris man yra pažįstamas, su juo teko ne kartą susidurti. Tiesą sakant, pagal tai ir galima atskirti, kuris žmogus iš tiesų domisi mada ir yra vadinamasis fashionista, o kuriam vis tik rūpi ne mada, o – praktiškumas.

Ne viena mano pažįstama stiliaus ikona drąsiai renkasi įvairiausius drabužius tiesiai nuo podiumo, pasiūtus kad ir iš netikėčiausių audinių. Įdomiausia tai, jog atsidūrę jų rankose šie kūriniai prižiūrimi tobulai. Tokios moterys niekuomet neklausia, ar bus patogu – jei joms patinka drabužis, jos gali net ir pakentėti dėl bendro estetinio vaizdo. Manau, logiška, jog išskirtinio dizaino kūriniai reikalauja specialios priežiūros.

O kaip juos tinkamai prižiūrėti?

Drabužių priežiūrai skiriu išties daug dėmesio – galbūt dėl to man niekada nėra niekas nieko nudažęs ar kitaip susigadinęs. Svarbiausia žiūrėti į nurodymus priežiūros etiketėse, kadangi dažnai dizainerių kurti drabužiai būna iš subtilesnių audinių – derinamos kontrastingos spalvos ar skirtingų faktūrų audiniai.

Jeigu yra galimybė rekomenduoju drabužių valymą patikėti profesionalams, tačiau dėl modernios buitinės technikos – skalbyklių ir džiovyklių su naujausiomis technologijomis, galinčiomis užtikrinti nepriekaištingą net pačių jautriausių audinių priežiūrą, dizainerių kurtus drabužius lygiai taip pat galima prižiūrėti ir namuose.

Tik reikia atsižvelgti į keletą svarbių dalykų, pavyzdžiui, itin gležnų šilko audinių negalima skalbti rankomis, todėl geriausia rinktis skalbykles, kuriose esančios technologijos minkština vandenį ir garantuoja saugų drabužių gręžimą. Tuo tarpu juodų drabužių nerekomenduotina skalbti labai aukštoje temperatūroje ir su šviesesniais, faktūrą turinčiais gaminiais, nes jie gali apsipūkuoti ar kitaip prarasti savo grožį.

Kokią vietą Jūsų asmeniniame gyvenime užima apranga?

Neslėpsiu, myliu madą ir drabužius, todėl natūralu, jog apranga man itin svarbi. Tačiau būna ir taip, kad kurdama naują kolekciją ar dirbdama kituose projektuose jaučiuosi tarsi persisotinusi mada. Tokiais atvejais grįžus namo norisi šiek tiek atitrūkti, o ne dėlioti drabužių „derinukus“ sau.

Pagrindiniai kriterijai, pagal kuriuos renkuosi drabužį, yra kokybė ir įdomus dizainas. Aišku, visada dar apgalvoju, ar planuojamas įsigyti drabužis derės su kitais, mano jau turimais, aprangos elementais. Mielai dėviu savo kurtus drabužius, tačiau mėgstu juos derinti ir su kitų dizainerių kūriniais.

Kalbant apie stilistiką, man patinka tam tikras elegantiškumo ir šiuolaikiškumo derinys, todėl priklausomai nuo nuotaikos mėgstu keisti stilių: vieną dieną jis gali būti ryškus popsinis, o kitą – santūri klasika.

Daugiau informacijos:

Justė Karpavičiūtė

Projektų vadovė

„vipcommunications“

+370 643 74828

Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

vipcommunications.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode