Sprogimas

Ypatingas dėmesys – ankštinių ir baltyminių augalų perdirbimui

ankstiSiekdama tinkamai pasirengti artėjančiam paraiškų priėmimui, Žemės ūkio ministerija tikslina Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos priemonės „Investicijos į materialųjį turtą“ veiklos srities „Parama investicijoms į žemės ūkio produktų perdirbimą, rinkodarą ir (arba) plėtrą“ įgyvendinimo taisykles. 

Gera žinia ta, kad ruošiamasi padidinti didžiausią galimą paramos sumą vienam projektui iki 3 mln. Eur (anksčiau buvo 1 mln. Eur). 

Tikslinama ir atrankos tvarka – norima atsisakyti lėšų paskirstymo atskiriems sektoriams. Keičiant atrankos kriterijus, ypatingas dėmesys skirtas ankštinių ir baltyminių augalų perdirbimui. Jeigu pareiškėjas projekte planuos perdirbti ankštinius ir baltyminius augalus, jam norima suteikti 20 balų.

Tikslinant taisykles taip pat ruošiamasi mažinti mažiausią privalomą balų skaičių vykdant projektų atranką. Anksčiau jis buvo 35, dabar – 30.

Ministerija taisyklėse daro ir kitus patikslinimus, susijusius su ataskaitinių finansinių metų pasikeitimu vertinant užimtumo ir skurdo lygį, netinkamomis finansuoti išlaidomis ir pan.

Taisyklės jau patalpintos Teisės aktų informacinėje sistemoje, kad su jomis susipažintų visuomenė.  Taisykles galima rasti čia.

ŽŪM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode