Parama dėkojame




Labdaros organizacijos, dalijančios maistą, kviečiamos kreiptis paramos

kreiptisŽemės ūkio ministerija primena, kad labdaros ir paramos organizacijos, surenkančios maistą iš maisto tvarkymo subjektų ir išdalijančios jį stokojantiems, iki lapkričio 30 d. gali teikti paraiškas paramai gauti.

Parama teikiama pagal Paramos už labdarai atiduodamą maistą teikimo taisykles, nuo 2022 m. spalio 1 d. iki 2023 m. rugsėjo 30 d. Priemonei finansuoti skirta 400 tūkst. eurų.

Paramos dydis negali viršyti 0,5 euro už vieną kilogramą maisto, kuris buvo surinktas iš maisto tvarkymo subjektų ir po to atiduotas labdarai ir paramai maistu ir (ar) dar laikomas sandėlyje.

Labdaros ir paramos organizacija, siekdama gauti paramą pagal taisykles, turi atitikti šiuos reikalavimus:

  • atitikti Labdaros ir paramos įstatyme paramos gavėjo apibrėžimą ir būti registruotas Juridinių asmenų registre;
  • turi būti įtrauktas į Maisto tvarkymo subjektų sąrašą ir / arba Valstybinės veterinarinės kontrolės subjektų sąrašą;
  • iki paraiškos pateikimo turėti ne mažesnę kaip nepertraukiamų trejų kalendorinių metų patirtį surenkant ir / ar išdalijant paramą bei labdarą maistu;
  • turėti 2 ar daugiau padalinių ne tame pačiame mieste ar rajone, kurių bendras metinis gautos ir išdalytos paramos ir labdaros maistu kiekis – ne mažiau kaip viena tona.

Paraiškos teikiamos elektronine forma. Šiuo būdu teikiami dokumentai turi būti pasirašyti kvalifikuotu elektroniniu parašu ir pateikti Nacionalinei mokėjimo agentūrai prie Žemės ūkio ministerijos (NMA) el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. būdu pateikiamos paraiškos nepriimamos.

Papildoma informacija dėl paraiškos pildymo ir kt. teikiama NMA bendruoju informacijos teikimo telefonu (8 5) 252 6999 arba trumpuoju numeriu 1841, taip pat elektroniniu būdu NMA interneto svetainėje pasirinkus nuorodą „Užduokite klausimą“ arba atsiuntus klausimą bendruoju el. pašto adresu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., taip pat paštu adresu: Blindžių g. 17, Vilnius. Papildomą informaciją dėl taisyklių teikia Žemės ūkio ministerijos Tvarios žemės ūkio gamybos ir maisto pramonės departamento Maisto pramonės ir kooperacijos  skyrius tel. (8 5) 239 1282.

Daugiau informacijos apie paramą yra čia.  

Taisyklės ir paraiškos forma skelbiamos čia.

ŽŪM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode