Parama dėkojame




​​Patarimai, kaip gražiai ir nebrangiai atnaujinti namų interjero dekorą

Namų dekoravimas yra ne tik malonus hobis, tačiau ir galimybė gerokai pagerinti savo buitį kiekvieną kartą tuo užsiėmus. Šiame straipsnyje mes pasidalinsime keliais praktiškais patarimais, kurie padės net ir su nedideliu biudžetu sukurti pastebimus, dėmesio vertus pokyčius namų interjere. Taigi, pradėkime!

 

Namų kvapas maloniai atmosferai

Nors kai kalbame apie interjerą daugiausiai minčių sukasi apie baldus bei tokius dalykus, kaip šviestuvai ar tapetai, kitos detalės yra tiek pat svarbios. Jos galbūt nėra pastebimos, tačiau jaučiamos kitais būdais. Moksliškai įrodyta, jog kvapai labai veikia kone kiekvieno žmogaus psichologiją. Jeigu įėjus į svetainę, darbo ar kitą kambarį jausite malonų aromatą, galėsite lengviau atsipalaiduoti bei susikaupti. Na, o tokios emocijos visada prisidės prie to, kad interjerą vertinsite geriau.

Dekoratyviniai ar didieji kilimai

Didžioji dalis kilimų atlieka arba dekoratyvinę, arba praktinę funkciją. Didysis svetainės kilimas dažniausiai apsaugo nuo šaltų grindų, sugeria triukšmą ir apsaugo grindis nuo subraižymo. Na, o štai dekoratyviniai kilimėliai gali būti patiesiami po baldais svetainėje, miegamajame ar vaikų kambaryje. Toks sprendimas pridės patalpai šarmo ir elegancijos. Dar geriau, kad nemažą dalį kilimų internetu galite įsigyti ir su akcija

Nauji foteliai arba kėdės svetainėje

Nors didžiąją dalį svetainės atmosferos formuoja sofa, tačiau kėdės ir foteliai yra ne ką mažiau svarbūs bendram visumos vaizdui. Visgi, dėl to, kad foteliai ir kėdės įprastai kainuoja pigiau nei sofos, turint griežtai apibrėžtą biudžetą lengviau keisti jas, o ne kitus interjero elementus. Nauji foteliai ir kėdės ne tik pakeis patalpos įvaizdį, tačiau ir suteiks patogią vietą prisėsti jums ar svečiams.

Patalynė bei užtiesalai ant sofos

Medžiagų tekstūros, spalvos bei raštai traukia akį. Jeigu kambaryje dominuoja vienspalviai, lygių paviršių raštai, patalpa atrodo ramesnė, tylesnė, koncentruotą į produktyvumą ir ramumą. Tačiau, jeigu patalpoje daug raštų, spalvų ir unikalių tekstūrų, mūsų smegenys ją labiau priima kaip stimuliuojančią, padeda lengviau pajausti aromatus ir kita. Pagal tai, kokius užtiesalus ar patalynę pasirinksite, galite gerokai pakeisti savo interjero įvaizdį.

22-137

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode