Sprogimas

Baigėsi akcija „Plastikinis maišelis“: teko skirti vos vieną baudą

baudaRugpjūtį vykusi aplinkosauginė akcija „Plastikinis maišelis“ parodė, kad gyventojų sąmoningumas auga, jiems tikrai rūpi kuo mažiau teršti aplinką. Atlikus daugiau nei 400 patikrinimų nustatyti tik trys pažeidimai.

„Tai patvirtina, kad visuomenės noras mažinti taršą nėra apsimestinis, o aplinkosaugos srityje dirbančių žmonių raginimai, kai tik įmanoma, atsisakyti plastikinių pakuočių, yra girdimi ir duoda rezultatų“, – sako Aplinkos apsaugos departamento Veiklos organizavimo skyriaus viršininkė Mantė Ramanauskienė.

Per akciją departamento pareigūnai tikrino, ar prekybininkai nemokamai nedalija lengvųjų 15 – 50 mikronų storio plastikinių maišelių. Ji buvo sumanyta norint paskatinti visuomenę atsakingiau pažiūrėti į taršos plastiku problemas ir naudoti greitai suyrančias, aplinkai draugiškesnes pakuotes.

„Jau esame minėję, kad pasaulyje kas minutę panaudojama apie 2 mln. plastikinių maišelių, bet perdirbama vos keli procentai. Vienas Lietuvos gyventojas per metus sunaudoja daugiau nei 300 plastikinių pirkinių maišelių. Taigi akcija buvo skirta visiems: prekybininkus raginome jų nedalinti, o pirkėjus turėti daugkartinius maišelius, kad plastikinių išvis neprireiktų“, – priduria M. Ramanauskienė.

Per mėnesį visų Aplinkos apsaugos departamento valdybų pareigūnai surengė 55 tikslines išvykas. Buvo patikrinta 317 ūkio subjektų ir nustatytas vienas pažeidimas (skirta 50 eurų bauda). Iš 105 patikrintų fizinių asmenų dviem buvo skirti įspėjimai.

„Rezultatas leidžia manyti, kad tokių pažeidimų išvis nebebus daroma – tai puiki žinia tiek kontrolę vykdantiems pareigūnams, tiek visuomenei. Juk nė vienas žmogus nenori gyventi apsuptas plastiko atliekų ir kiekvienam rūpi auginti vaikus švarioje aplinkoje“, – komentuoja M. Ramanauskienė.

 

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode