Parama dėkojame




Sprogimas

Užsienio prekybos perteklius išaugo 217,5 mln. eurų

Teigiamas Lietuvos užsienio prekybos balansas žemės ūkio ir maisto produktais šiemet sausio-rugsėjo mėnesiais išaugo net 42,3 proc.

Kaip skelbiama Žemės ūkio ministerijos ekonominės analizės specialistų parengtoje 2016 metų trijų ketvirčių Žemės ir maisto ūkio būklės apžvalgoje, šiemet užsienio prekybos perteklius išaugo iki 731,5 mln. eurų, o pernai per tą patį laikotarpį jis buvo 514 mln. eurų.

Žemės ūkio ir maisto produktų eksportas šiuo metu sudaro beveik penktadalį viso Lietuvos prekių eksporto. Nepaisant teigiamų užsienio prekybos maisto produktais rezultatų, bendrasis Lietuvos užsienio prekybos balansas yra neigiamas. Trijų šių metų ketvirčių Lietuvos užsienio prekybos deficitas siekia beveik 1,6 mlrd. eurų.

2016 m. sausio–rugsėjo mėn. iš Lietuvos buvo eksportuota žemės ūkio ir maisto produktų už 3,2 mlrd. eurų arba 1,4 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu metu. O importas buvo 6,6 proc. mažesnis ir siekė 2,46 mln. eurų. Lietuviškos kilmės žemės ūkio ir maisto produktų per 2016 m. 9 mėn. eksportuota už 2,3 mlrd. eurų. Lietuviškos kilmės žemės ūkio ir maisto produktų eksportas tuo pačiu laikotarpiu padidėjo 11,4 proc.

ŽŪM informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode