RETRO

Goethe‘s institutas kviečia mokyklų vadovus, mokytojus ir dėstytojus tobulintis Vokietijoje

institutasGoethe`s institutas Lietuvoje kviečia bendrojo ugdymo mokyklų vadovus dalyvauti konkurse stipendijai intensyviems vokiečių kalbos kursams Vokietijoje gauti. Rudenį paraiškas kvalifikacijos tobulinimo programoms teikti bus kviečiami ir Lietuvos mokyklų mokytojai.

Vokietijos Federacinės Respublikos įsteigtas Goethe‘s institutas, veikiantis daugelyje pasaulio šalių, siūlo įvairias kvalifikacijos tobulinimo programos švietimo ir kultūros sričių darbuotojams.

„Siekiame, kad Lietuvos mokiniai dažniau rinktųsi mokytis Europos Sąjungos kalbas. Tam, kad jie galėtų tai daryti, pirmiausiai turime pasirūpinti mokytojais – jų kvalifikacija, žiniomis, nuolatiniu jų atnaujinimu. Todėl labai kviečiame mokytojus, mokyklų vadovus išnaudoti kuo daugiau galimybių tobulintis tiek Lietuvoje, tiek užsienyje“, – sako švietimo, mokslo ir sporto viceministras Ramūnas Skaudžius. 

Šiuo metu Goethe‘s institutas kviečia dalyvauti konkurse mokyklų vadovus(-es) gauti stipendiją intensyviems 2–3 savaičių vokiečių kalbos kursams Vokietijoje. Į stipendiją gali pretenduoti bendrojo ugdymo mokyklos vadovai(-ės), mokantys (-čios) vokiečių kalbą A2 arba aukštesniu lygiu ir norintys (-čios) ją tobulinti. Stipendija dengs mokymosi programos, apgyvendinimo, maitinimo ir sveikatos draudimo bei draudimo nuo nelaimingų atsitikimų išlaidas. 

Paraiškų laukiama iki birželio 15 d., daugiau informacijos apie konkursą čia. 

Goethe‘s institutas Lietuvoje suteikia kvalifikacijos tobulinimo galimybių ir vokiečių kalbos mokytojams. Naujus konkursus mokytojų stažuotėms Vokietijoje institutas skelbs šįmet rudenį, o tobulintis pedagogai galės 2024 m.

Mokytojai ir dėstytojai galės pretenduoti į stipendijas dalyvauti seminaruose vokiečių kalbos mokymo(si) metodikos, didaktikos ir krašto pažinimo temomis Vokietijoje. 

Ikimokyklinio ugdymo pedagogams, pradinių klasių mokytojams, dirbantiems su vokiška programa „Vokiečių kalba su kiškiu Hansu“ ir kitų dalykų mokytojams, dalyvaujantiems projekte „CLILiG – Integruotas vokiečių kalbos ir dalyko mokymasis Lietuvoje“, institutas siūlo stipendijas vokiečių kalbos žinias tobulinti Goethe`s institutuose Vokietijoje. 

Į stipendijas gali pretenduoti ir aktyviausi iniciatyvos „Mokyklos – ateities partneriai“ (PASCH) moksleiviai ir per atostogas praleisti 3 savaites kalbos stovyklose Vokietijoje.

ŠMM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode