Sprogimas

Jaunieji Lietuvos ledo ritulininkai įveikė iki pat mačo pabaigos kovojusius serbus

Lietuvos ledo ritulio rinktinė sugrįžo į pergalių kelią Vilniuje vykstančiame pasaulio jaunimo čempionate. Ketvirtadienį Lietuvos jaunimas 3:2 nugalėjo Serbijos rinktinę bei iškovojo antrąją pergalę per tris rungtynėse. Šešis taškus po trijų turų turintys lietuviai turnyrinėje lentelėje žengia treti.

Susitikimas prasidėjo nervingai, bet būtent Lietuvos rinktinė buvo pirmoji pralaužusi oponentų gynybą. Po Martyno Griniaus reido vartininkas nesugebėjo sulaikyti ritulio, o šį į vartus nukreipė Lukas Wascho (08:16, rez. perd. Martynas Grinius, Timonas Mažulis).

Po pirmojo įvarčio lietuviai greitai gavo progą realizuoti daugumą ir nors to jiems padaryti nepavyko, praėjus vos keletui sekundžių Karolis Krasilnikovas iš toli pelnė antrąjį savo komandos įvartį (12:13, rez. perd. Paulius Rumševičius, Egidijus Binkulis).

Kėlinio pabaigoje mūsų šalies atstovai prisidarė sau problemų, su kuriomis patys susitvarkė. Į lietuvių vartus skirtą baudinį atrėmė Laurynas Lubys, o vėliau komanda atsilaikė ir gavusi dvi baudos minutes.

Antrąjį kėlinį aktyviai pradėję lietuviai turėjo savo progų, bet tikslo pasiekti jiems kėlinio pradžioje nepavyko. Lietuvių persvarą galiausiai padidino Jaromiras Šusterovas, kuris gavęs perdavimą įspūdingu metimu į viršutinį vartų kampą nepaliko jokių vilčių varžovų vartininkui (32:38, rez. perd. Nikita Piazenko, Dominykas Motiejūnas).

Po šio epizodo lietuviai buvo antrą kartą nubausti baudos minutėmis, o jų metu pabandžius surengti savo ataką, už tai mūsų rinktinė buvo nubausta – greitame išpuolyje Srdjanas Subotičius (34:11, rez. perd. Marko Dragovičius, Mateja Popovičius).

Pačioje antrojo kėlinio pabaigoje po J.Šusterovo perdavimo progą pasižymėti turėjo Dino Mukovozas, bet jo metimas skrido tiesiai į varžovų vartininką.

Trečiajame kėlinyje M. Grinius pabėgo vienas prieš vartininką, bet jo metimą atrėmė oponentų vartininkas. Netoli tikslo buvo ir K.Krasilnikovas, bet jam nepavyko tinkamai pasiekti ritulio ir nukreipti jį į vartus.

Ramybę rungtynėse gerokai sudrumstė Marko Mladenovičius, sušvelninęs rungtynių rezultatą (50:56, rez. perd. Andrija Račičius, Petaras Mirkovas).

Mačo pabaigoje progą grąžinti dviejų įvarčių persvarą turėjo Timonas Mažulis, bet jam pataikyti į vartus nepavyko, o paskutinę minutę pelnytas Egidijaus Binkulio įvartis nebuvo įskaitytas dėl sušvilptos pražangos varžovams. Nepaisant to, lietuviai išsaugojo savo persvarą ir iškovojo antrąją pergalę čempionate.

Vilnius, sausio 10 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode