Sprogimas

„Teniso piramidės“ reitinge – P.Miškinio šuolis į trečiąją poziciją

Šventinį gruodžio mėnesį tęsėsi įnirtingos kovos „Teniso piramidės“ žiemos sezone. Po paskutinių praėjusio dešimtmečio kovų šių varžybų reitingo lentelėje užfiksuota nemažai pokyčių.

Stabilu kol kas yra tik pirmoje vietoje. Čia patogiai įsitaisęs daugkartinis šių varžybų nugalėtojas Tadas Skairys. Į antrąją vietą iš trečiosios pakilo Žydrūnas Andriukaitis. Jis gruodžio pradžioje po dramatiškos kovos 6:3, 3:6, 10-5 įveikė šeštoje reitingo vietoje esantį Paulių Šalkauską.

Į trečiąją poziciją iš šeštosios pakilo Paulius Miškinis. Tai yra aukščiausia šio žaidėjo pozicija „Teniso piramidės“ istorijoje. Šį šuolį lėmė pergalė 6:4, 6:2 prieš aštuntoje vietoje esantį Paulių Klapatauską.

Ketvirtąją vietą reitinge užima Skirmantas Kadžius, penktąją - Vytautas Pranulis. Jie per mėnesį prarado po dvi pozicijas.

Per gruodžio mėnesį prie lyderių dešimtuko gerokai priartėjo Egidijus Skarulis (iš 16-os vietos pakilo į 11-ąją) ir Skirmantas Valiukas (iš 21-os į 12-ąją).

Įspūdingą šuolį atliko Dovydas Akstinas, kuris iš 87-os pozicijos pakilo į 47-ąją. Dar įspūdingesniu tempu reitingo rikiuotėje kyla Giedrius Valiūnas. Pirmus keturis susitikimus šiose varžybose laimėjęs tenisininkas iš 212-os pozicijos šoktelėjo į 134-ąją.

Iš viso reitinguoti yra 336 tenisininkai.

„Teniso piramidė” – tai tradicinis UAB „Teniso pasaulis“ organizuojamas teniso turnyras, be pertraukų vykstantis jau nuo 2007 metų. Šis projektas nuo kitų teniso turnyrų skiriasi tuo, kad vyksta visus metus. Teniso žaidėjai kviečia vieni kitus į dvikovas, stengdamiesi pakilti į kuo aukštesnę „Piramidės“ poziciją.

Du kartus per metus (žiemą ir vasarą) yra žaidžiami šio projekto finalai. Juose 32 pajėgiausi reitingo žaidėjai kovoja dėl pagrindinio trofėjaus, o 33-64 pozicijoje esantys tenisininkai kaunasi dėl „iššūkio“ taurės.

Vilnius, sausio 6 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode