Sprogimas

Viekšniuose varžėsi gatvės gimnastai

     Šeštadienį Viekšnių miesto estradoje karaliavo gatvės gimnastai. Čia vyko varžybos, kurias organizavo viekšniškių komanda „Street Workout Viekšniai“. Ant skersinio ir lygiagrečių savo gebėjimus demonstravo sportininkai iš įvairių Lietuvos vietų: Kėdainių, Šilutės, Kuršėnų, Mažeikių rajono Krakių, Viekšnių ir kitur.

Rungėsi keturiose rungtyse

      Varžybų dalyviai rungėsi keturiose rungtyse: laisvojo stiliaus, prisitraukimų, atsispaudimų ant lygiagrečių ir atsispaudimų ant žemės.

      Laisvojo stiliaus rungtyje dalyvavo 14 gimnastų, kurie po du kartus demonstravo savo sukurtas programas. Geriausiai čia sekėsi Justui Mizgeriui iš Šilutės. Vos puse taško nuo jo atsiliko praėjusių metų šių varžybų čempionas Miša Chlebopaševas iš Kėdainių. Trečiąją vietą užėmė Gintaras Zablockis.

      Prisitraukimų rungtyje vėl nenugalimas buvo J. Mizgeris, įveikęs kitus dešimt varžovų. Antrąją vietą užėmė Gintautas Mickevičius, trečiąją – M. Chlebopaševas.

      Daugiausia atsispaudimų ant lygiagrečių padarė Dovydas Mankus, šiek tiek mažiau – G. Zablockis, pelnęs antrąją vietą, ir trečiojoje vietoje likęs Domantas Budrikas.

      Įnirtinga kova vyko atsispaudimų ant žemės rungtyje. Padarę po lygiai atsispaudimų, D. Mankus ir D. Budrikas dar kartą susikovė tarpusavyje dėl trečiosios vietos. Padaręs dviem atsispaudimais daugiau, trečiąją vietą laimėjo D. Budrikas. Antrasis liko Rokas Rodavičius, nugalėtoju tapo Rimantas Mažukna.

Treniruojasi nuolat

      Po varžybų „Būdo žemaičių“ pakalbinas J. Mizgeris džiaugėsi dvigubu laimėjimu ir prisipažino tai pasiekęs pirmą kartą: „Esu laimėjęs, bet dviejose rungtyse laimėti dar neteko, todėl esu laimingas. Gatvės gimnastika užsiimu ketverius metus. Pamačiau sportuojančius vaikinus ir pats užsimaniau pabandyti. Dabar nuolat treniruojuosi, žiūriu internete, kokius triukus daro kiti.“

      Varžybų favoritu laikytas M. Chlebopaševas po pirmosios rungties prisipažino, jog šiemet gali nelaimėti, nes, pasak jo, programoje trūko suktukų, dinamikos: „Dabar daugiau jėgos įdedu, o dinamikos trūksta. Dvejus metus užsiimu šiuo sportu. Kėdainiuose turime savo komandą „Workout revoliution“, esame penkiese. Gatvės gimnastiką pamėgau paskatintas tėčio. Jis šiek tiek sportavo, aš pabandžiau atkartoti. Stengiuosi dalyvauti visose organizuojamose varžybose, daugiausia pelnau 1-ąją vietą, porą kartų užėmiau 2-ąją. Ateity ir toliau stengsiuosi tobulėti, siekti aukštų rezultatų.“

      16-metis kėdainiškis Eimantas Masiliūnas gatvės gimnastika susidomėjo taip pat prieš porą metų, pamatęs, kaip sportuoja jo klasės draugai: „8-oje klasėje mačiau, kaip sportuoja klasiokai, bet buvo nedrąsu pačiam pradėti. Paskui su keliais draugais priėjome prie jų ir taip pradėjome patys sportuoti. Viekšniuose man penktosios varžybos. Rezultatai įvairūs, bet yra ir prizinių vietų.“

      Tarp būrio sportininkų buvo ir du 12-mečiai, sudarę konkurenciją vyresniesiems. Airidas Špokauskas į varžybas atvažiavo kartu su tėčiu, kuris itin palaiko sūnaus norą sportuoti, sukonstravo tam reikalingą įrangą. „Treniruojuosi beveik metus kartu su draugais. Žiūriu vaizdo medžiagą internete, pats norėjau sukurti vaizdo filmą“, – pasakojo jaunasis sportininkas, išmėginęs savo jėgas visose rungtyse.

      Krakiškis Andrius Rimkus gatvės gimnastika užsiima antrus metus, treniruojasi vienas ant tėčio įrengto skersinio. „Pamačiau viekšniškių pasirodymus, patiko ir pats pradėjau bandyti. Pasižiūriu internete, kaip kiti atlieka triukus, ir pats bandau. Varžybose dalyvauju antrą kartą: Mažeikiuose ir čia“, – sakė vaikinas.

      Nugalėtojai ir prizininkai apdovanoti taurėmis, medaliais bei rėmėjų įsteigtais prizais. Organizatoriai džiaugėsi pavykusiomis varžybomis ir Viekšnių bendruomenės jiems įteiktu padėkos raštu bei saldžia dovana.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode