Sprogimas

Pergalės įkvėpė optimizmo

Po virtinės permainų sudėtyje „Mažeikių“ krepšinio komanda Lietuvos krepšinio lygoje rado raktą į pergales. Per paskutines ketverias rungtynes mažeikiškiai laimėjo du kartus, įnirtingai priešinosi „Lietuvos rytui“ Vilniuje ir tuo pratęsė kovą dėl išlikimo lygoje. Komandoje tvyro optimistinės nuotaikos ir „laidoti“ sezono jokiu būdu neketinama.

Artimiausi „Mažeikių“ turnyrinės lentelės varžovai „Nevėžis“ ir „Prienai“ šiuo metu turi atitinkamai trimis ir keturiomis pergalėmis daugiau. Principinė dvikova su Prienų komanda laukia namuose jau rytoj.

Šiame sezone mažeikiškiai su prieniškiais žaidė du kartus ir abu kartus pralaimėjo (67:84 ir 60:67). Sezonui persiritus į antrąją pusę daugiau teorinių šansų pergalei turi jau mūsų komanda, nes finansinių problemų kamuojami varžovai šiais metais neteko keturių žaidėjų, o „Mažeikiai“ tiek pat pasipildė.

Dar vienas, paskutinis, šio sezono naujokas komandą papildė vakar. Su „Mažeikiais“ treniruotėse jau pluša 21-erių Nacionalinės krepšinio lygos „Šilutės“ atakuojantis gynėjas Evaldas Šiaulys. Su perspektyviu žaidėju siejamos ilgalaikės viltys.

Apie į pabaigą artėjantį LKL reguliarųjį sezoną kalbamės su komandos vadovu Giedriumi Petrulevičiumi.

  Kokiomis nuotaikomis dabar gyvena komanda?

  Optimistinėmis, draugiškomis. Tikrai geromis. Dirbame ir kantriai siekiame prieš sezoną užsibrėžto tikslo – neiškristi iš LKL. Tuo pačiu nepamirštame ir maksimalių ketinimų – patekti į atkrintamąsias varžybas, nors dabar tai jau tik teoriniai pasvarstymai.

  Sąskaitoje dvi pergalės ir kovingos rungtynės „Lietuvos ryto“ aikštelėje. Įgavote reikiamą formą?

  Atvykus naujiems žaidėjams sustiprėjome fiziškai, ypač priekinėje linijoje, kur dabar turime tokius žaidėjus kaip T. Olander. G. Staniulis ir R. Danys. Permainos davė savo rezultatų, įkvėpė pasitikėjimo visiems.

   Ar buvo galimybių komandos sudėtį koreguoti anksčiau?

  Mūsų finansinės galimybės ribotos. Paskutinį mėnesį susiklostė itin palanki situacija žaidėjų rinkoje. Dabar pasiūla didelė, o paklausa maža. Kitaip sakant yra iš ko rinktis, kainos mažesnės. Vieni žaidėjai keičia klubus jais nusivylę ar negavę žadėto atlygio, kiti grįžta iš užsienio arba artėja į pabaigą jų komandos sezonas, todėl susitarti kur kas lengviau.

  Tai E.Šiaulys bus paskutinis pirkinys šį sezoną?

  Naujus žaidėjus registruoti galime iki šiandienos 17 valandos, todėl jis tikrai bus paskutinis. Su šiuo jaunu žaidėju mes nesitikime ženkliai sustiprinti sudėtį, tai labiau orientuota į ateitį, į kitus sezonus. Mes tikime jo perspektyva ir norime dar šiais metais jam suteikti galimybę žaisti LKL.

  Iki reguliariojo sezono pabaigos liko vienuolika rungtynių. Ar spėsite įgyvendinti keltus tikslus?

Rytoj laukia labai svarbios principinės rungtynės, kurias privalome laimėti. Neturime kito pasirinkimo ir kiekvienose rungtyse faktiškai kovosime dėl išlikimo lygoje. Mes tikime, kad mums tai pavyks.

  Ar jaučiate, jog stovite prie NKL slenksčio?

  Galime daryti tokią prielaidą, bet ji šiuo metu mums neaktuali. Mes tiesiog apie tai visiškai negalvojame, esame susikoncentravę į LKL ir išlikimą jame.

  Ko palinkėtumėte komandai artimiausioms savaitėms?

  Laikytis komandai kaip vienas kumštis, būti tikra komanda aikštelėje. Žaidėjams linkiu atsikratyti streso ar įtampos, kad tai nevaržytų jų žaidimo. Esame teisingame kelyje, krepšininkai tai jaučia patys. Pas mus rūbinėje sakoma, jog tikrai nesame lygos „lūzeriai“, ir tai įrodysime nelikdami paskutinėje vietoje LKL.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode