Sprogimas

Marinuoti burokėliai su žiediniais kopūstais

 

Reikės:

   500 g burokėlių

   1 žiedinio kopūsto

   saujelės krapų

   Marinatui:

   150 ml „Obelių“ Obuolių acto

   750 ml vandens

   20–22 g druskos

   3 šaukštų cukraus

   1 šaukštelio kmynų ar kuminų sėklų

   žiupsnio aitriųjų paprikų skiedrelių

   pipirų

Man labai patinka marinuotos daržovės, ta maloni rūgštelė ir jų traškumas.. O čia kaip tik viskas po vienu stogu. Obuolinė acto rūgštis švelni ir maloni, kaip ir saldūs burokėliai bei traškūs žiediniai kopūstai. Tiks prie įvairios mėsos ir silkės ar sumuštinių.

Taigi šviežius burokėlius nulupame ir supjaustome šiaudeliais ar skiltelėmis. Žiedinius kopūstus supjaustome norimo dydžio gabalėliais.

Verdame marinatą: į puodą supilame vandenį, „Obelių“ Obuolių actą, druską, cukrų bei prieskonius. Verdame, kol pradės šiek tiek burbuliuoti ir ištirps cukrus su druska.

Supjaustytas daržoves su krapais sluoksniuojame į švariai išplautus ir iškaitintus stiklainius ir užpilame karštu marinatu. Uždarome švariais dangteliais ir laikome vėsioje vietoje.

Ir dar trumpai apie obuolių actą. „Obelių“ Obuolių actas gaminamas rauginant natūralias obuolių sultis acto rūgšties bakterijomis. Šis actas malonaus kvapas ir švelnesnio skonio, jei lyginsime su įprastu spirito actu, todėl jis puikiai tinka marinavimui ir naudojamas net konditerijoje, pavyzdžiui, kepant morengus.

Beatosvirtuve.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode