Sprogimas

Tacos El Pastor

 

Reikės:

800 g kiaulienos sprandinės

1 pakelio „Santa Maria“ universalaus All round marinato

garnyrui:

1 pakuotės

3-4 pomidorų

1 nedidelio svogūno

1 ryšelio kalendrų

1/2 žaliosios citrinos sulčių

druskos, pipirų

1 aitriosios paprikos

1 nedidelio ananaso

1 avokado

Pirmą kartą ragavau jų Meksikoje. Yra taip – ant iešmo kepa riebi kiauliena, nuo jos vis plonai nupjaunamas gabalėlis ir dedamas ant mažos tortilijos. Aišku, gausiai pridedame ir visokiausių prieskonių, ir ant griliaus kepto ananaso. Jau jaučiate, koks tai nuostabus derinys? Primygtinai rekomenduoju pabandyti ir savo kieme tokį išsikepti. Vasarą tikrai rasite nusipirkti ananasą, blogiausiu atveju imkite konservuotą arba keiskite ant grilio keptais nektarinais. „Santa Maria“ BBQ padažas su aitriosiomis paprikomis Chipotle tiesiog skirtas šiam gardumynui. Beje, BBQ padažų nepainiokite su kečupu, ne, tai ne pomidorų padažas, o sodraus skonio pagardas, gaminamas Amerikoje.

Eiga: kiaulienos sprandinę sumaišome su „Santa Maria“ universaliu marinatu, gerai sumaišome, kad mėsa įsigertų marinatą. Paliekame bent valandai pasimarinuoti. Tai universalus marinatas, jo sudėtyje esančios obuolių sultys, svogūnai, imbierai, aitriosios paprikos ir paprikos, juodieji pipirai, kalendros, česnakai, kuminai bei raudonėliai puikiausiai tiks marinuoti ir mėsą, ir žuvį, ir daržoves.

Kepame ant griliaus apie 10-15 minučių, vis apversdami. Iškepusią mėsą supjaustome plonomis juostelėmis.

Pomidorus ir svogūnus supjaustome mažais kubeliais, kalendras susmulkiname, išspaudžiame žaliosios citrinos sultis, pagardiname druska, pipirais ir sumaišome. Avokadą supjaustome kubeliais, aitriąsias paprikas smulkiai susmulkiname.

Nupjaustome ananaso žievę ir apipjauname aplink šerdį, supjaustome riekelėmis ir apkepame griliuje kelias minutes iš abiejų pusių. Supjaustome kubeliais.

Formuojame tortilijas: ant jų dedame šaukštą aštraus pomidorų padažo, avokadų, ananasų, aitriųjų paprikų, klojame kiaulienos sprandinės ir pagardiname „Santa Maria“ BBQ Chipotle padažu.

Beatosvirtuve.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode