Sprogimas

Rūkytos žuvies salotos

Reikės:

kelių rūkytų žuvų (seliavos, lašišos, skumbrės)

250-300 g bulvių

4 burokėlių

200 ml natūralaus jogurto

2-3 obuolių

2-3 salierų lapkočių

saujelės krapų

4 šaukštelių krienų

3 šaukštų obuolių acto

1 šaukšto aliejaus

žiupsnio druskos

šviežiai maltų pipirų

Tai mano vienos mėgstamiausų rūkytos žuvies salotų su tikrai puikiausiais lietuviškais ingredientais – bulvėmis, burokėliais, obuoliais. Na, o salieras gal kiek ir naujadaras, bet labai tinka ir priduoda traškumo. Visi kas valgė, gyrė ir čepsėjo iš gerumo ir skanumo. Panašias su skumbre darėm mano mitybos kursuose Londone, tada aš dar vieną versiją su rūkyta lašiša sukurpiau ir įtraukiau į žiemos dienos salotų meniu mūsų šeimos restorane „Jurgis ir Drakonas“, ir praėjusią savaitę pamačiau kad jos buvo tai net keliai sulinko, kaip užsimaniau. Žodžiu man jos yra wow. Ir tinka beveik bet kuri rūkyta žuvis.Rūkyta lašiša, karšto rūkymo skumbrė, rūkytas ešerys, ar net silkė. Aišku laidoje aš turėjau išskirtinę galimybę naudoti delikatesą ežerų žuvį seliava….ooo svajonė…

Pradedam: nedideles bulves gerai nuplaukite ir išvirkite su lupena, bet nepervirkite. Kai bulvės išverda, atvėsinkite jas ir supjaustykite į keturias dalis (ar šešias, kaip labiau patinka). Saliero lapkočius taip pat plonai supjaustome. Obuolius nulupame ir supjaustome mažais kubeliais. Saujelę krapų susmulkiname. Užpilame acto ir aliejaus, beriame druskos ir pipirų, viską sumaišome kartu. Burokėlius supjaustome stambesnėmis skiltelėmis ir atidedame. Rūkytai žuviai nulupame odą ir suplėšome ją rankomis. Sumaišome natūralų jogurtą su druska ir krienais. Dedame bulves į lėkštę, tada uždedame burokėlius, rūkytos seliavos, ir dedame kelis šaukštelius jogurto padažo. Skanaus!

Visą laidą, kurioje keliauju po Aukštaitiją ir šias salotas gaminu, galite pažiūrėti lnkgo svetainėje štai čia.

Ši laida yra projekto „Lietuvos gamtos ir kultūros paveldo objektų (išteklių) pristatymas vietinio turizmo rinkoje“ (Nr. 05.4.1-LVPA-V-812-01-0003) dalis. Laidą inicijuoja Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos, ji nansuojama pagal 2014–2020m. Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programą iš Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšų.

Beatosvirtuve.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode