Sprogimas

Kanapiniai pyragiukai

Reikės:

350 g kvietinių miltų

200 g pilno grūdo kvietinių miltų

1,5 stiklinės pieno

15 g mielių

1-2 šaukštų cukraus

žiupsnio druskos

1 šaukštelio kmynų

Įdarui:

1 svogūno

3 šaukštų kanapių sėklų

1-2 šaukštų kanapių pieno tirščių

kiaušinio pyragėliams patepti

druskos

aliejaus kepti

Čia buvo atradimas, padaryti taip, kaip senovėje buvo daroma – mielinės bandelės su grūstų kanapių įdaru, o kitaip – kanapiniai pyragiukai. Skonis pasakiškas, tikrai, jei nežinotum, galėtum spėlioti, koks čia tas įdaras – ar grybai, ar mėsa, ar riešutai. Skanu ir karštas bandeles valgyti ir atvėsusias skanauti. Iš šio kiekio išeina didelei šeimai Kūčioms ir dar Kalėdoms liks. O aš savo laidoje „Keliauk ir ragauk. Lietuva“ šias bandeles kepiau, dovanojau Seneliui Kalėdai ir jam labai patiko.

Gaminame: mieles sutriname su cukrumi. Pieną pašildome tiek, kad būtų šiltas, bet ne per karštas ir užpilame ant ištrintų mielių, išmaišome. Suberiame apie 2 – 2,5 stiklines miltų (300 g), išmaišome. Aš juos maišau su 200 g pilno grūdo (rupių) miltų, bet puikiai pavyks ir tik iš kvieitnių, jei taip norisi, tik tuomet jų reikės 500 g. Apibarstome tešlą miltais, uždengiame virtuviniu rankšluoščiu ir paliekame šiltai, kad pakiltų.

Kai tešla pakyla, suberiame likusius miltus, įberiame druskos, kmynų ir užminkome tešlą. Minkome, kol atlimpa nuo rankų ir tampa blizgi. Dedame į dubenį, pabarstome dar šiek tiek miltų, uždengiame rankšluoščiu ir paliekame šiltai, kad dar kartą pakiltų.

Pasiruošiame įdarą: svogūną smulkiai supjaustome, pakepiname, kol suminkštės. Kanapes sugrūdame su druska grūstuvėje arba maisto kombaine.Sumaišome sugrūstas kanapes su pakepintu svogūnu ir įpilame kanapių pieno tirščių. Iškočiojame paplotį, supjaustome arba kvadratėliais arba stikline išspaudžiame apskritimą. Ant tešlos kvadratėlių/apskritimų dedame po šaukštelį įdaro, užlenkiame ir gerai suspaudžiame pirštais ar šakute. Dedame pyragėlius į kepimo popieriumi išklotą skardą ir dar paliekame šiltai, kad pakiltų. Kiaušinį paplakame ir patepame pyragėlių viršų, kai pyragėliai jau pakilę. Kepame 180 C orkaitėje apie 20-25 minutes.

Beatosvirtuve.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode