Sprogimas

Varškės pyragas su razinomis - be galo skanus

 

INGREDIENTAI:

 PORCIJŲ SKAIČIUS: 8

ĮDARUI:

1 kilogramas   

varškės (pusė 9%, pusė 5%)

250 gramų       

grietinės (riebios)

4 vienetai        

kiaušinių

200 gramų       

cukraus

2 saujos           

razinų (nebūtina)

3 šaukštai        

miltų

3 šaukšteliai    

vanilinio cukraus

PAGRINDUI:

300 gramų       

sausainių

70 gramų         

sviesto

2 šaukštai        

cukraus pudros (+truputėlio pabarstymui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

 PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 1 VAL.

1.                        Pagrindui sausainius sumalti, sumaišyti su cukrumi ir tirpintu sviestu. Formos dugną (naudojau 26 cm skersmens formą) iškloti kepimo popieriumi ir suberti sausainių trupinius. Gražiai vienodai paskirstyti per visą plotą, kartu suformuojant pyragui sieneles.

2.                        O įdarui varškę pertrinti per sietelį (žinoma to daryti nebūtina, bet aš visad varškę pyragams taip ruošiu, nes tada būna švelnesnė, be jokių kietesnių gabaliukų vienalytė masė, todėl patariu), suberti cukrų (taip pat ir vanilinį), miltus, mušti kiaušinius, sukrėsti grietinę ir viską sutrinti elektriniu trintuvu arba, kadangi mūsų varškė jau pertrinta per sietelį, galima tiesiog gerai išmaišyti plakikliu. Galiausiai suberti razinas (jei naudojate) ir šaukštu permaišyti. Razinas, kad jos nenusėstų į dugną, galima apvolioti miltuose, šį kartą tiesiog pamiršau :)

3.                        Taigi, visą varškės masę krėsti ant sausainių pagrindo, tolygiai paskirstyti ir šauti kepti į orkaitę įkaitintą iki 170-180 C temperatūros. Kepti 1 valandą (beje, jeigu kepsite mažesnį pyragą, šis gaunas gana nemažas, nepamirškite, kad kepimo laikas trumpėja, todėl stebėkite ir dar, jeigų matysite, kad pergreit ruduoja sausainių krašteliai, uždenkite folija). Pyrago viršų aš dar apibarsčiau cukraus pudra.

Lamaistas.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode