Parama dėkojame




Ką būtina paragauti Šiauliuose?

Gundantis šokolado aromatas, sodrus giros kvapas ir neatrastas žiemos skonis. Šiemet tarptautinėje turizmo parodoje „Adventur“ įvairiaspalviais medžiais sausio 20 – sausio 22 dienomis pražysiantis Šiaulių stendas pakvies ne tik susipažinti su naujais turizmo produktais, bet ir paskanauti „Gubernijos“ giros ar išbandyti natūralius vaistinės „Valerijonas“ kremus.

 Šiauliuose svetingumo akcijos jau prigijo

 Jau šią savaitę prasidėsiančioje tarptautinėje turizmo, kelionių ir aktyvaus laisvalaikio parodoje „Adventur“ kulinarinį miesto patrauklumą pristatys ir Šiauliai. Parodos dalyviai Šiaulių stende turės galimybę susipažinti su visą žiemą besitęsiančia svetingumo akcija „Žiemos skonis“. Šiaulių turizmo informacijos centro organizuojamoje akcijoje dalyvaujančios kavinės savo meniu praturtino išskirtiniais, tik žiemos metu papildžiusiais meniu patiekalais. Tik Šiauliuose galite pasistiprinti „Kalėdiniu sumuštiniu“, gurkštelėti ypatingos kavos „Žiemos skonis“, atsigaivinti žaliuoju kokteiliu „Pasiilgau žiemos“, pasigardžiuoti žiemos desertu „Rožės sniege“ ar atrasti vietas, leidžiančias pasijausti tikrais karaliais, gurkšnodami „Karališkąjį karštą šokoladinį gėrimą“ su apelsinais ir cinamonu – tokį, kokiu mėgavosi Europos aukštuomenė XVII-XIX amžiuje bei pasistiprinti visas šalčių negandas atbaidančiu „Kalėdiniu sumuštiniu“, ar tiesiog visais savo skonių receptoriais pajausti Maroko natas.

Šiauliai savo kulinarines akcijas pradėjo gerokai anksčiau, nei viešai buvo pagarsinta turizmo parodos „Adventur“ tema. Praėjusių metų pradžioje sėkmingai startavo skirtingas kavines subūrusi akcija „Ragauju Lietuvą“. Šiauliečiai dirba toliau - pavasarėjant bus pristatytas dar vienas gurmaniškas svetingumo ir turizmo skatinimo produktas – „Saulės skonis“, susijęs su Šiaulių - saulės miesto tapatybe.

 Stendas kvepės šokoladu, gira ir duona

Šiemet Šiaulių miesto stende bus pristatyti ne tik sukurti turizmo produktai, bet ir  savo populiarumo neprarandantys, vietinių bei užsienio turistų įvertintos lankytinos vietos.

„Rūtos“ šokolado muziejus atskleis dalelę šokolado paslapčių, kurios lankytojams atveriamos muziejaus ekspozicijoje, šokolado dirbtuvėse ir degustacijose istoriniame fabriko pastate Šiauliuose. Širdžiai apsalus bus galima gurkštelėti vienintelės Lietuvoje, nacionalinės kokybės giros sertifikatą turinčios „Gubernijos“ giros ir „Go Green“ gėrimo bei paragauti „Juonės pastogės“ gaminamos duonos.

Šiaulių stendas nukels ir į vieną seniausių vaistinių Lietuvoje – vaistinę „Valerijonas“. Po šiųmetinės rekonstrukcijos Provanso stiliumi alsuojančioje vaistinės arbatinėje įsikūrė sveikatinimo oazė su sveiko maisto virtuvės patiekalais, edukacinėmis programomis, degustacijomis ir gamybinėmis laboratorijomis. Šiaulių stendo lankytojams bus suteikta galimybė išbandyti šioje vaistinėje gaminamus natūralius kremus, degustuoti aliejus.

 Pažintis su istorija – interaktyviu būdu

Vieną reikšmingiausių Šiaurės Lietuvos dvarininkų šeimų – grafus Zubovus jau galima pažinti ir interaktyviu būdu. Šiaulių „Aušros“ muziejus parengė penkis interaktyvius virtualios ekskursijos maršrutus po Zubovų dvarų sodybas Šiaulių mieste ir jo apylinkėse: Bubiuose, Ginkūnuose, Naisiuose, Aleksandrijoje. Ši virtuali ekskursija itin patogi tuo, kad žmonėms nereikia taikytis prie ekskursijų vadovo – aplankyti Zubovų dvarus susidomėjusieji gali savarankiškai, jiems patogiu metu. Tereikia į savo išmanųjį įrenginį parsisiųsti „iziTRAVEL” programėlę ir paieškos laukelyje įvesti vietovardį „Šiauliai”.

Šiaulių „Aušros“ muziejus yra parengęs ir daugiau naujovių.  Prieš keletą mėnesių Chaimo Frenkelio viloje  atidarytos pirmosios ir vienintelės Lietuvoje odininko dirbtuvės, skirtos edukacinei veiklai. Edukacijų dalyviai gali patys išbandyti, kaip veikia odos kirtimo presas, kaip reikia odą siūti, kniedyti, klijuoti, dekoruoti, kad neišvaizdus odos gabalas virstų stilingu gaminiu. Be minėtos edukacijos, čia galima susipažinti ir su žydų tradicinės virtuvės paslaptimis.

 Naujos edukacinės programos ir ekskursijos

Naujai pažvelgti į miestą kviečia naujos Šiaulių turizmo informacijos centro sukurtos ekskursijos: ekskursija-degustacija su ponia Antanina „Šiauliai: retro skoniai ir pasakojimai“ atskleis įdomius tarpukario Šiaulių momentus, su miesto papročiais ir pomėgiais susipažinti leis ekskursijos „Nuėmus užmaršties skraistę“, „Šiaulių legendos“, „Laiko spalvos Šiaulių Aušroje“, literatūrinius Šiaulius pakvies pažinti ekskursija „Literatūriniai Šiauliai“, kodėl Šiauliai vadinami Saulės vardu, bus atskleista ekskursijoje „Kaip Lieporiai saulę Šiauliams dovanojo“.

Šiaulius galima apžiūrėti per vieną dieną, bet pajusti miesto dvasią, aplankyti išskirtinius objektus, patiems tapti, nors laikinai, šio miesto dalimi ir praturtėti dvasiškai, vienos dienos neužteks. Ekskursijų ir edukacinių programų gausa Šiaulių turizmo informacijos centre stebina ne tik Saulės miesto svečius, bet ir vietos gyventojus. Belieka tik pasirinkti labiausiai patinkančią.

Šiaulių turizmo informacijos centras

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode