Sprogimas

Briuselio oro uostas vėl atidaro išvykimo salę po kovo 22 dieną islamo ekstremistų įvykdytų kruvinų atakų.

Oro uostas jau buvo atnaujinęs kai kuriuos skrydžius, bet keleiviai naudojosi laikina registracijos palapine, nes išvykimo salei per dviejų mirtininkų atakas, pareikalavusias 16 gyvybių, buvo padaryta didelė žala.

Tam tikrų skrydžių keleiviai naujai suremontuota išvykimo sale pradės naudotis sekmadienį, po specialios ceremonijos. Buvo įdiegti papildomi saugumo patikrinimai prieš keleiviams patenkant į terminalą.

Po atakų oro uostas 12 dienų buvo visiškai uždarytas, o paskui palaipsniui ėmė atnaujinti darbą, tačiau į visiškai normalias vėžes grįš tikriausiai tik birželį.

Briuselio oro uosto kompanijos vadovas Arnaud Feistas (Arno Feistas) pavadino tai „svarbia diena atsigaunant“ – ir oro uostui, ir stengiantis atkurti miesto įvaizdį.

Per koordinuotas kovo 22-osios atakas Briuselio oro uoste ir metropoliteno stotyje miesto centre iš viso žuvo 32 žmonės, o dar daugiau kaip 300 buvo sužeisti. Tai buvo didžiausios teroro atakos per Belgijos istoriją.

A.Feistas išreiškė viltį, kad oro uostas 100-u proc. vėl dirbs birželio viduryje.

Keleivių prašoma atvykti trys valandos prieš savo skrydį, kad užtektų laiko papildomiems policijos saugumo patikrinimams prie įėjimo į išvykimo salę.

Briuselis, gegužės 1 d. (AFP-AP-BNS).

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode