Parama dėkojame




Sprogimas

invazijaAmerikiečių aktorius ir režisierius Seanas Pennas (Šonas Penas) Kijeve filmuoja dokumentinę juostą apie Rusijos įsiveržimą į Ukrainą, ketvirtadienį pranešė Ukrainos prezidentūra.

Dviejų „Oskarų“ laureatas buvo nufotografuotas vyriausybės spaudos konferencijoje Kijeve. Be to, Ukrainos prezidentūra oficialioje  „Instagram“ paskyroje paskelbė vaizdo įrašą iš jo susitikimo su prezidentu Volodymyru Zelenskiu. 

„Režisierius atvyko į Kijevą įamžinti to, kas vyksta Ukrainoje, ir kad kaip dokumentinių filmų kūrėjas papasakotų pasauliui tiesą apie Rusijos invaziją į mūsų šalį“, – sakoma prezidentūros „Facebook“ paskyroje ukrainiečių kalba paskelbtoje žinutėje.

„Šiandien Seanas Pennas yra vienas tų, kurie palaiko Ukrainą būdami Ukrainoje. Mūsų šalis yra dėkinga jam už rodomą drąsą ir sąžiningumą“, – rašoma joje.

Žinutėje priduriama, kad „S. Pennas demonstruoja tokią drąsą, kokios trūksta daugeliui kitų, įskaitant Vakarų politikus“.

S. Pennas anksčiau Ukrainoje lankėsi lapkritį. Tąsyk jis kalbėjosi su žurnalistais, kariais ir „matė, kaip mes giname mūsų šalį“, nurodė prezidentūra.

61 metų S. Pennas, kuris yra pelnęs du „Oskarus“ už vaidmenis filmuose „Mistinė upė“ (Mystic River) ir „Milkas“ (Milk), dokumentinį filmą kuria su kino gamybos kompanija „Vice Studios“, pranešė „NBC News“,

S. Pennas anksčiau yra sulaukęs prieštaringų vertinimų dėl savo kišimosi į politiką ir aktualių problemų analizavimo. Ypač aštrios kritikos aktorius sulaukė po žurnale „Rolling Stone“ pasirodžiusio straipsnio apie jo slaptą susitikimą su meksikiečių narkomafijos bosu Joaquinu Guzmanu (Choakinu Gusmanu), pravarde „El Chapo“ („Neūžauga“).

2018 metais buvo pranešta, kad S. Pennas filmuoja dokumentinį filmą apie Saudo Arabijos žurnalisto Jamalo Khashoggi (Džamalo Chašogdžio) nužudymą karalystės konsulate Stambule.

Redaktorė Silvija Čibirienė

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode