Sprogimas

karineRusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį paskelbė karinę operaciją Ukrainoje jos separatistams ginti ir provakarietiškai savo kaimynei „demilitarizuoti ir denacifikuoti“.

„Priėmiau sprendimą dėl specialios karinės operacijos“, – sakoma netikėtame jo pareiškime per televiziją, paskelbtame kelios minutės prieš 6 val. ryto (5 val. Lietuvos laiku).

Rusijos lyderis pasmerkė tai, ką pavadino Ukrainos surežisuotu genocidu šalies rytuose ir NATO agresyvia politika Rusijos atžvilgiu.

„Todėl sieksime Ukrainos demilitarizacijos ir denacifikacijos“, – pareiškė V. Putinas ir pažadėjo patraukti „į teismą tuos, kas įvykdė daug kruvinų nusikaltimų prieš civilius, įskaitant Rusijos piliečius“.

V. Putinas taip pat kreipėsi į Ukrainos karius ir pareikalavo sudėti ginklus, o paskui patikino, jog „tie, kas įvykdys šį reikalavimą, galės netrukdomi palikti kovos veiksmų zoną ir grįžti pas šeimas“.

Prezidentas pabrėžė nenorįs Ukrainos „okupacijos“, o tik jos „demilitarizavimo“.

„Mūsų planuose nėra ukrainiečių teritorijų okupacijos. Niekam nieko neketiname primesti jėga“, – tvirtino V. Putinas.

Jis taip pat kreipėsi į tuos, kas „bandys mums trukdyti“.

„Jie turi žinoti, kad Rusijos atsakas bus nedelsiamas ir sukels tokias pasekmes, kokių jūs dar nežinojote“, – perspėjo V. Putinas.

„Esu tikras, kad savo šaliai atsidavę Rusijos ginkluotųjų pajėgų kariai bei karininkai profesionaliai ir drąsiai atliks savo pareigas“, – kalbėjo jis ir pabrėžė, kad jo „šalies saugumas yra garantuotas“.

Rusijos vadovas nepatikslino, kokio masto bus karinė operacija, taip pat nenurodė, ar bus apsiribota karo veiksmais Rytų Ukrainoje.

Redaktorė Miglė Giri

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode