Sprogimas

programeInternetinėje parduotuvėje „Apple App Store“ sekmadienį pradėta platinti buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) naujoji socialinių tinklų programėlė, tikintis, kad iki kovo pabaigos ji veiks „visu pajėgumu“.

Naujoji programėlė turėtų palaikyti buvusio prezidento populiarumą socialiniuose tinkluose praėjus daugiau nei metams po to, kai kitos didžiosios platformos uždarė jo paskyras.

„Šią savaitę mes pradedame prisistatymą žmonėms parduotuvėje „Apple App Store“, – nurodė naująją programėlę „Truth Social“ (angl. truth - tiesa) valdančios įmonės „Trump Media & Technology Group“ (TMTG) generalinis direktorius Devinas Nunesas.

Buvęs Kongreso narys respublikonas šią naujieną pranešė sekmadienį, kalbėdamas per televiziją „Fox News“.

„Manau, kad iki kovo pabaigos mes veiksime visu pajėgumu – bent jau Jungtinėse Valstijose“, – pridūrė D. Nunesas, atsistatydinęs iš JAV Atstovų Rūmų, kad galėtų vadovauti D. Trumpo įmonių grupei.

D. Trumpas programėlę „Truth Social“ pristato kaip alternatyvą „Facebook“, „Twitter“ ir „YouTube“. Šios platformos blokavo eksprezidento paskyras po to, kai praėjusių metų sausio 6 dieną jo šalininkai šturmavo JAV Kapitolijų. 

Buvęs prezidentas buvo kaltinamas, kad savo pranešimais kurstė smurtą ir abejojo rinkimų proceso sąžiningumu, nepripažindamas 2020 metų rinkimų rezultatų.

Sekmadienį „App Store“ klientai jau galėjo „Truth Social“ užsisakyti iš anksto. Programėlė turėjo pradėti veikti nuo pirmadienio, kai Jungtinėse Valstijose minima Prezidento diena. 

Vėliau sekmadienį buvo pranešta, kad programėle jau gali naudotis kai kurie anksčiau ją užsisakę klientai.

„TIESA jau ateina“

„Norime, kad (klientai) mums pasakytų, ką jie norėtų matyti šioje platformoje, ir tai yra priešingybė tam, ką koks nors Silicio slėnio technologijų oligarchas pamišėlis nurodinėja žmonėms, norėdamas (diktuoti), kaip jie turi galvoti, ir pats spręsdamas, kas gali būti platformoje, o kas – ne“, – sakė Devinas Nunesas.

„TIESA jau ateina...“, – socialiniame tinkle „Twitter“ penktadienį paskelbė trečia pagal rangą Atstovų Rūmų respublikonė Elise Stefanik (Eliz Stefanik), primindama grėsmingą frazę iš televizijos serialo „Sostų karai“ (Game of Thrones) „žiema jau ateina“ (angl. „Winter is coming“).

Kongreso narė paskelbė ekrano nuotrauką, kurioje užfiksuota jos žinutė naujojo tinklo bandomojoje versijoje „Truth Beta“. 

„Labai džiaugiuosi, būdama TIESOJE“, – prašė E. Stefanik.

Eksprezidento vyriausias sūnus Donaldas Trumpas jaunesnysis taip pat nepraleido progos padžiūgauti socialiniame tinkle „Twitter“ parašęs: „Metas sužinoti šiek tiek Tiesos!!!“.

Jis taip pat išplatino, pasak jo, savo tėvo pirmąją žinutę „Truth Social“ tinkle: „Ruoškitės! Jūsų mėgstamiausias prezidentas su jumis greit pasimatys!“.

Kol „Twitter“ nebuvo užblokavusi D. Trumpo paskyros ji turėjo maždaug 89 mln. sekėjų. Buvęs prezidentas nuolat naudodavosi šia platforma tiek prezidentiniams pareiškimams, tiek puldinėdamas savo varžovus.

75 metų D. Trumpas yra užsiminęs, kad gali dar kartą siekti prezidento posto.

Šiuo metu D. Trumpas yra atsidūręs daugybės tyrimų centre. Jam iškelta keletas bylų, be kita ko,  mokesčių deklaravimo  ir jo bandymų likti valdžioje po pralaimėjimo 2020 metų rinkimuose.

Redaktorė Silvija Čibirienė

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode