Sprogimas

Jungtinės Valstijos penktadienį suteikė leidimą skiepyti 5–11 metų vaikus bendrovės „Pfizer“ gaminama vakcina nuo COVID-19, ekspertų komitetui šią savaitę nutarus, kad preparato nauda nusveria riziką.

„Kaip motina ir gydytoja žinau, kad tėvai, globėjai, mokyklų darbuotojai ir vaikai laukė šiandienos leidimo“, – sakoma Maisto ir vaistų administracijos vadovės pareigas einančios Janet Woodcock (Džanet Vudkok) pranešime.

„Jaunesnių vaikų vakcinavimas nuo COVID-19 priartins mus prie grįžimo į normalią padėtį pojūčio“, – pridūrė ji.

Šios amžiaus grupės vaikų skiepijimas turėtų įsibėgėti, kai Ligų kontrolės ir prevencijos centrų (CDC) komitetas antradienį surengs posėdį, per kurį bus aptartos tolesnės klinikinės rekomendacijos.

Per klinikinius bandymus, kuriuose dalyvavo daugiau kaip 2 000 vaikų, nustatyta, kad vakcina didesniu kaip 90 proc. patikimumu apsaugo nuo koronavirusinės infekcijos simptomų išsivystymo.

Vakcinos saugumas buvo ištirtas su daugiau kaip 3 000 vaikų. Tebetęsiamos studijos išvados rodo, kad jokio sunkaus nepageidaujamo poveikio šis preparatas nesukelia.

Šio amžiaus grupės vaikams vakcina suleidžiama dviem dozėmis trijų savaičių intervalu. Jiems sušvirkščiama 10 mikrogramų preparato – trečdalis vyresnio amžiaus grupių gaunamos dozės.

Kaip nurodo CDC, nuo pandemijos pradžios Jungtinėse Valstijose dėl COVID-19 buvo hospitalizuoti apie 8,3 tūkst. 5–11 metų vaikų, 146 užsikrėtusieji mirė.

SAM nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode