Sprogimas

Indijoje aptikta nauja pandeminio koronaviruso atmaina su dviem mutacijomis, trečiadienį pranešė šios šalies Sveikatos apsaugos ministerija.

„Mėginių iš Maharaštros [valstijos] analizė parodė, kad palyginti su 2020 metų gruodžio mėnesiu, padidėjo mėginių su mutacijomis E484Q ir L452R dalis. Šios mutacijos aptiktos maždaug 15–20 proc. mėginių ir neatitinka jokių ankstesnių... atmainų“, – sakoma socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbtame pranešime.

Išanalizavę daugiau kaip 10 tūkst. pavyzdžių pareigūnai taip pat išaiškino 736 užsikrėtimo „britiškosios“ atmainos koronavirusu atvejus, 34 užsikrėtimo Pietų Afrikos Respublikoje (PAR) išaiškintos atmainos virusu atvejus ir vieną „braziliškos“ atmainos sukeltą COVID-19 atvejį.

Šie atvejai nustatyti 18 Indijos valstijų.

COVID-19 atvejų pastaruoju metu sparčiau daugėja daugelyje šalies regionų, rašo leidinys „The Indian Express“. Dėl šios priežasties valdžia nusprendė nuo balandžio 1-osios leisti skiepyti visus vyresnius nei 45 metai gyventojus, o Delyje ir Mumbajuje uždraudė sekmadienį prasidėsiančios pavasario šventės Holi linksmybes. 

Trečiadienį sueina lygiai metai, kai Indijoje dėl pandemijos buvo paskelbtas karantinas. Nuo pandemijos pradžios šalyje išaiškinta daugiau kaip 11,6 mln. užsikrėtimo atvejų, mirė daugiau kaip 160 tūkst. COVID-19 pacientų.

SAM nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode