Sprogimas

Milijonai amerikiečių liko be elektros, pietinėje ir centrinėje JAV dalyse antradienį siaučiant žiemos audrai, kuri į prastai tokiems atvejams pasirengusius rajonus atnešė rekordinius šalčius ir sukėlė trijų gyvybių pareikalavusį tornadą.

Bendrai su audra jau siejama daugiau kaip 20 žmonių mirtis. Tarp aukų yra per eismo nelaimes Teksase, Kentukyje ir Misūryje žuvusių žmonių, praneša šalies žiniasklaida.

Labiausiai paveiktame Teksase, kur šaltis privertė komunalinių paslaugų kompanijas paeiliui atjunginėti elektrą gyventojams, mirė moteris ir mergaitė, naudojusios automobilį šilumai generuoti ir apsinuodijusios anglies viendeginiu, pranešė televizija „NBC News“.

Hjustone pirmadienį mirė tikriausiai sušalęs benamis, informavo Hariso apygardos šerifo departamentas. Miesto policijos viršininkas sakė, kad buvo rastas dar vienas turbūt mirtinai sušalęs vyras.

Luizianoje vienas vyras žuvo paslydęs ant ledo ir smarkiai susitrenkęs galvą. Tenesyje žuvo 10 metų berniukas, kuris sekmadienį su šešerių metų seserimi įkrito į vandenį įlūžus ledui.

Prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) antradienį pažadėjo skirti papildomų išteklių tiems, kas nukentėjo nuo šios „istorinės audros“.

Jis taip pat padėkojo „kelininkams, kelių policininkams ir gelbėtojams, kurie baisiomis sąlygomis imasi greitų veiksmų, kad gelbėtų gyvybes“, sakoma Baltųjų rūmų pareiškime.

Per audrą susidarė mažiausiai keturi tornadai, pranešė Atlantoje tvarkomas tinklalapis weather.com. Per tornadą Šiaurės Karolinos pakrantėje vėlai pirmadienį žuvo mažiausiai trys ir buvo sužeista dar 10 žmonių.

„Apskaičiuota, kad per incidentą paveikta mažiausiai 50 namų, apgadintos kelios elektros perdavimo linijos, todėl kai kur dingo elektra“, – sakoma Bransviko apygardos gelbėjimo tarnybos pareiškime.

JAV žiniasklaidos paskelbtuose vaizdo įrašuose ir nuotraukose matyti išvartyti medžiai, sugriauti namai ir sudaužyti automobiliai.

Tinklalapis „PowerOutage.US“ pranešė, kad vien Teksase antradienį vakare be elektros buvo daugiau kaip 3 mln. gyventojų ir kompanijų.

Redaktorė Rūta Androšiūnaitė

nvsc.lrv.lt nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode