Sprogimas

N. Kiuberis: darbas kavos industrijoje – įdomi kelionė

Esu pametęs galvą dėl kavos ir myliu žmones, mėgstu gilintis į kavos gamybos procesus, domina kavos kelio iki puodelio niuansai, sako kavinių tinklo „Coffee Inn“ įkūrėjas Nidas Kiuberis. Jis teigia, kad darbas kavos industrijoje reiškia ilgą ir įdomią kelionę, suteikiančią galimybę mokytis ir sutikti naujų įdomių žmonių.

– Kokie Tavo verslo mastai? Kokias ambicijas sau keli?

– „Coffee Inn“ yra sparčiausiai besiplečiantis kavinių tinklas Baltijos šalyse.  Pirmąją kavinę Vilniuje įkūrė keturi bendraminčiai, dievinantys kavą. Šiuo metu Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje tinklas vienija 60 kavinių. Mes ruošiame aukštos kokybės išsineštinę kavą iš išskirtinių mišinių, pagamintų naudojant modernias kavos skrudinimo technologijas, ir kuriame jaukią atmosferą didmiesčio kavinėse. Juk kavinėje ne tik perki ir geri kavą, čia vyksta ir socialinis gyvenimas. Nuo pat pradžių „Kofeinas“ miestiečiams tapo populiariausia vieta pasimatyti, jauniems kūrėjams ir verslininkams – erdve kurti ir susitikti.

– Koks veiksnys buvo lemiamas kuriant verslą?

– Kai sugalvoji gerą idėją, šalia tinkamu laiku atsiranda tinkami žmonės! Trys iš mūsų dirbo žinomoje viešųjų ryšių agentūroje, buvome ką tik sugrįžę iš kelionės po Ameriką. Kiekvienam rekomenduoju bent trumpam nuvykti į Niujorką – tai miestas, kuriame pasikrauni. Toji kelionė buvo pats tikriausias katalizatorius, paskatinęs daryti kažką naujo. Mums visiems keturiems besvarstant įvairias idėjas kilo klausimas, kodėl Lietuvoje vis dar nėra kokybiškos išsineštinės kavos. Manau, dažna gera verslo idėja gimsta iš asmeninės patirties, kai tau iš tiesų kažko reikia, bet to tiesiog nėra. Nuo pat pradžių turėjome aiškią „Kofeino“ viziją – gyvybingą, žadinantį miesto simbolį.

– O kokia Tavo mantra?

– Gyvenu vadovaudamasis principu: „Visuomet kelk sau naujus iššūkius.“ Man jis reiškia, kad turiu nuolat mokytis, tobulėti ir siekti naujovių. Be abejo, tai nėra lengvas kelias, bet tik jis atveria galimybę išgyventi daugybę įdomių patirčių. Na, ir šiek tiek rokenrolo dar niekam nepakenkė. Dar vienas svarbus dalykas: jei nori gauti, turi duoti. Visame kame būtina tam tikra pusiausvyra.

– Kas palaiko Tavo aistrą darbui ir leidžia sklandžiai veikti įmonei?

– Esu pametęs galvą dėl kavos ir myliu žmones. Mėgstu gilintis į kavos gamybos procesus, domina kavos kelio iki puodelio niuansai. Darbas kavos industrijoje man reiškia ilgą ir įdomią kelionę, suteikiančią galimybę mokytis ir sutikti naujų įdomių žmonių.

Nuolat koncentruojamės į naujus iššūkius bei inovacijas „Kofeine“. Visi keturi įmonės įkūrėjai yra aktyvūs komandos nariai, o gera komanda – bene svarbiausias mūsų sėkmės faktorius. Žinoma, kartais turiu būti lankstus. Tačiau mes gerai sutariame. Kiekvienas esame geriausias savoje srityje, todėl pajėgiame kurti tvirtą įvairialypę verslo struktūrą, išvengdami duobių, į kurias kartais ima ir įkrenta, sakykim, šeimos verslai.

– Ką patartum norintiems pradėti savo verslą?

– Jei turi įdomią, TĄ idėją ir tikrai ja tiki – tiesiog bandyk ją įgyvendinti. Negalvok per daug apie tai, nepoliruok jos. Labai svarbu nepraleisti tų kupinų energijos momentų, kai tave dar tikrai valdo kūrybinis įkvėpimas, aistra ir motyvacija stipriausia. Ir neklausyk per daug aplinkinių atkalbinėjimų! Niekada nebus „tinkamo laiko“, taigi kartais reikia tiesiog imti ir daryti – čia ir dabar, o vėliau viską galėsi tobulinti.

Lrt.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode