Sprogimas

Policija gavo šešis pranešimus apie galbūt klastojamus galimybių pasus

galimybiuPolicija pastaruoju metu iš viso gavo šešis pranešimus apie galbūt klastojamus galimybių pasus.

„Šeši pranešimai, informacija tikslinama. Informacija gauta iš socialinių tinklų, pranešus gyventojams“, – BNS sakė Policijos departamento atstovė Revita Janavičiūtė. Ikiteisminių tyrimų kol kas nėra pradėta.

Kauno policija aiškinasi aplinkybes dėl pasirodžiusių pranešimų, jog prie Kauno kokteilių baro buvo parduodami suklastoti galimybių pasai.

„Šiuo metu vyksta aplinkybių patikslinimas, bus priimtas sprendimas, pradėti tolimesnį tyrimą, ar nepradėti. Rinksim informaciją, ar tikrai buvo įvykdyta nusikalstama veika. Labai raginame gyventojus nelikti abejingais. Pastebėjus ar sužinojus apie vykdomą tokią nusikalstamą veiką, nedelsiant informuoti pareigūnus“, – BNS sakė Kauno apskrities policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ komanda penktadienį teigia nufilmavusi eksperimentą – bandė patekti net į penkis Kauno naktinius barus, kurie klientus aptarnauja tik su galimybių pasais, nors tokio dokumento nebuvo pasiėmęs nė vienas komandos narys.

Pasak portalo, prie populiaraus Kauno kokteilių baro „Bardakas“ Laisvės alėjoje suklastotą galimybių pasą pasiūlyta įsigyti už 40 eurų.

Anot „Kas vyksta Kaune“ operatoriaus, netoli „Bardako“ jį su kolega pasitiko du vyrai, jie aiškino, kad į barą su padirbtu dokumentu esą galima patekti be problemų. Anot vyrų, galimybių pasą galima padirbti vos per 10 minučių.

Galimybių pasas – tai asmeniui nemokamai suteikiamas QR kodas, kurį gauna žmonės, pasiskiepiję nuo koronaviruso, persirgę COVID-19 arba gavę neigiamą COVID-19 testo rezultatą. Galimybių pasas yra susietas su e-sveikata sistema.

Rugpjūčio viduryje buvo skelbta, kad Lietuvoje apytiksliai 1 mln. 400 tūkst. gali išsiimti galimybių pasą, elektroniniu būdu jį tuo metu buvo išsiėmę 845 tūkst. žmonių.

Nuo pirmadienio Registrų centras pradeda keliones į regionus, kuriuose nėra jo padalinių, kad padėtų gyventojams įgyti galimybių pasą.

Šalyje nuo COVID-19 mažiausiai viena vakcinos doze paskiepyta 1 mln. 609 tūkst. 113 žmonių, visiškai vakcinuoti – 1 mln. 435 tūkst. 587.


BNS nuotrauka
Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode