Sprogimas

Už nužudymą Lukiškių kalėjime du vyrai nuteisti 25-eriems metams ir iki gyvos galvos

Du vyrus už nužudymą įkalinimo įstaigoje teismas nuteisė iki gyvos galvos ir 25-eriems metams laisvės atėmimo, pirmadienį pranešė prokuratūra.

Dėl grasinimų ką nors nužudyti iš Pravieniškių pataisos namų iškeldinti Darius Eriksonas ir Armandas Gonta, atvežti į Lukiškių kalėjimą 2018 metų gruodį, norėdami patekti į pageidaujamą bausmės atlikimo vietą, nužudė kitą nuteistąjį.

Pasak prokurorės Ritos Vaitekūnienės, įvertinus visus tyrimo metu surinktus duomenis, liudytojų ir teisiamųjų parodymus, per baigiamąsias kalbas ji prašė teismo abiems kvalifikuotu tyčiniu nužudymu iš chuliganiškų paskatų kaltinamiems vyrams skirti laisvės atėmimą iki gyvos galvos.

„Keliolika kartų teisti asmenys nebaudžiami jaučiasi net įkalinimo įstaigose, jie demonstruoja visišką žmogaus ir visuomenės negerbimą, brutaliai atima žmogaus gyvybę mažareikšme dingstimi, todėl, mano nuomone, turi būti nubausti griežčiausiomis bausmėmis“, – sakė prokurorė.

Ji pabrėžė, kad D. Eriksonas 2017 metais jau buvo nuteistas už nužudymą įkalinimo įstaigoje.

Vilniaus apygardos teismas liepos 2 dieną abu teisiamuosius pripažino kaltais dėl nužudymo iš chuliganiškų paskatų. D. Eriksonui teismas skyrė laisvės atėmimą iki gyvos galvos, o A. Gontai, subendrinus su anksčiau skirta ir neatlikta bausme – 25 metus laisvės atėmimo.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

STT nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode