Sprogimas

Vilniaus, Alytaus ir Kauno apskrityse nuo kelio nuvažiavo kelios dešimtys automobilių

Tebesitęsiant snygiui, Vilniaus, Alytaus ir Kauno apskrityse antradienį nuo kelio nuvažiavo kelios dešimtys automobilių.

Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja BNS informavo, kad nuo pusės septynių ryto iki popietės visuose apskričiai priklausančiuose rajonuose gauta maždaug 20 pranešimų apie nuo kelio nuvažiavusius automobilius. 

Pasak jos, didžiojoje dalyje įvykių žmonės nenukentėjo. Daugiausiai pranešta apie į griovį įvažiavusius ar medžius kliudžiusius automobilius. 

Viename įvykyje apie dešimtą ryto vilkikas prispaudė nuo lengvojo automobilio sniegą valiusį jauną vyrą. Medikai kojos ir nugaros skausmu besiskundusį nukentėjusįjį nuvežė į ligoninę apžiūrai. 

Apie 14 valandą sostinės Ozo gatvėje susidūrė du automobiliai, šiame įvykyje nukentėjo du žmonės. 

Dar apie 60 pranešimų Vilniaus apskrities policija sulaukė dėl ant kelio nuvirtusių medžių. 

„Taip pat buvo gauti pranešimai dėl nutrauktų elektros laidų, dėl apgadintų kelio ženklų“, – pasakojo J. Samorokovskaja. 

Alytaus apskrities policijos atstovė Kristina Janulevičienė BNS sakė, kad iki popietės šiame regione gauta per 60 pranešimų apie įvykius, kurie gali kelti pavojų eismo saugumui, 14 iš jų – eismo įvykiai. 

„Nuvažiavo nuo kelio, atsitrenkė į medį, susidūrė, nesutarė dėl kaltės – techniniai eismo įvykiai, kuriuose nenukentėjo žmonės“, – teigė K. Janulevičienė. 

Pasak jos, daugiausiai įvykiuose dalyvauja vilkikai ir kiti sunkiasvoriai automobiliai.

„Žiedinėse sankryžose neišvažiuoja arba įvažiavę įstringa, atsitinka tos vadinamosios „žirklės“ vilkikų, kai užtveria kelią“, – sakė Alytaus policijos atstovė. 

Likę policijos gauti pranešimai susiję su kliūtimis kelyje – nuvirtusiais medžiais ar nulūžusiomis šakomis. Daugiausiai tokių pranešimų gauta iš miškingų Prienų, Varėnos ir Druskininkų rajonų. 

„Be abejo, kai kurių pranešimų mes negauname, nes dažnai žmonės savo jėgomis, jei įvažiuoja į griovį, išsitraukia automobilį ar pašalina kliūtis patys“, – svarstė K. Janulevičienė. 

Kauno apskrities policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė BNS informavo, kad iki pietų Kauno apskrityje fiksuoti septyni eismo įvykiai. 

Kiek anksčiau pranešta, kad dėl vilkikų avarijų buvo susidarę spūstys abiem kelio Vilnius-Kaunas kryptimis. 

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas BNS informavo, kad antradienio naktį ir rytą ugniagesiai per 40 kartų visoje šalyje vyko šalinti ant kelio ar elektros laidų nuvirtusių medžių. 

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, antradienį pietų, vidurio ir šiaurės Lietuvoje siaučia pūga, kitur šalyje – snygis. Kritulių kol kas nėra tik Klaipėdos regione. 

Budas.lt archyvo nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode