Sprogimas

5 didžiausios svorio metimo klaidos

Kaip numesti svorio? – klausimas, su kuriuo susiduria daugybė žmonių. Dažnai tokiais atvejais imamasi drastiškų priemonių, kurios galbūt ir suteikia greitą rezultatą, tačiau negarantuoja jo ilgaamžiškumo. Be to, mitybos ar sporto kraštutinumai gali turėti neigiamą poveikį sveikatai. Kokios yra didžiausios svorio metimo klaidos ir kaip jų išvengti?

1. Netikslus dienos kalorijų poreikio įvertinimas

Atlikus apklausą įrodyta, kad tik 11 % amerikiečių teisingai įvertina savo dienos kalorijų poreikį. Likusi gyventojų dalis linkusi pervertinti su maistu gaunamos energijos kiekį. Net ir nedidelis kalorijų perteklius kiekvieną dieną ilgainiui lemia svorio augimą. Todėl, norint džiaugtis lieknesne figūra, svarbu adekvačiai įvertinti, kiek iš tikro kalorijų reikia asmeniškai jums.

Priklausomai nuo amžiaus, lyties, svorio, fizinio aktyvumo ir kitų įpročių, šis skaičius gali būti labai skirtingas. Siekiant išvengti kalorijų pertekliaus, rekomenduojama rinktis pilnavertį ir kuo natūralesnį maistą, kuriame gausu organizmui naudingų medžiagų. Ne ką mažiau svarbus rekomenduojamas suvartojamų angliavandenių, baltymų ir riebalų santykis, kuris yra 4:1:1.

2. Per mažas suvalgomo maisto kiekis

Kitas kraštutinumas, galintis apsunkinti svorio metimą, yra per didelis kalorijų deficitas arba per mažas suvalgomo maisto kiekis. Dėl šios priežasties gali sulėtėti medžiagų apykaita, nes kūnas pradeda taupyti energiją, kaupdamas riebalų atsargas.

Norint to išvengti, rekomenduojama palaipsniui mažinti su maistu gaunamos energijos kiekį ir nepersistengti. Didelis kalorijų deficitas gali ne tik lemti blogą savijautą, bet ir neleisti pasiekti norimų sporto rezultatų. Neužtikrinant pakankamo maistinių medžiagų kiekio, lėtinamas raumenų atsistatymas po treniruotės.

3. Netinkama sporto rutina

Fizinis aktyvumas būtinas sveikam organizmo funkcionavimui ir optimalaus kūno svorio palaikymui. Pakankamai dažnai norintys numesti svorio persitreniruoja. Tiek vienas, tiek kitas kraštutinumas nėra gerai. Per daug ir per intensyvios treniruotės gali išsekinti organizmą ir sulėtinti progresą. Todėl patariama iš anksto susidaryti savo sporto grafiką. Pradedantiesiems gali visiškai pakakti 2–3 treniruočių per savaitę, darant bent vienos dienos pertrauką tarp jų.

Efektyvus sportas dažniausiai neatsiejamas nuo tinkamo inventoriaus. Jis leidžia stiprinti įvairias raumenų grupes. Sporto prekės internetu suteikia galimybę užsisakyti sau reikalingą inventorių neišeinant iš namų. Plačiame asortimente gausu tiek kardiotreniruotėms, tiek darbui su svoriais skirtų prekių. Paspaudę ant nuorodos, galite išsirinkti tai, ko reikia asmeniškai jums.

4. Koncentravimasis vien tik į svorį

Klaida, kurią daro didžioji dalis svorį metančių žmonių, yra siekis svarstyklėse pamatyti kuo mažesnius skaičiukus. Todėl pradėję sportuoti neretai nusivilia matomais rezultatais. Tačiau šiuo atveju kur kas svarbesnis ne kūno svoris, o matmenys.

Raumeninis audinys pasižymi didesniu tankumu nei riebalinis. Dėl šios priežasties tos pačios masės žmogus, turintis mažesnį riebalų sluoksnį, atrodo lieknesnis. Sudeginus tokį pat kiekį riebalų ir priaugus tiek pat raumenų, kūno masė nepasikeičia, bet apimtys – sumažėja.

5. Per mažas išgeriamo vandens kiekis

Tiek metant svorį, tiek jį palaikant svarbu gerti pakankamai vandens. Jis įeina į ląstelių ir audinių sudėtį, taip pat yra reikalingas energijos apykaitai organizme. Vanduo dalyvauja organizmo termoreguliacijoje, reguliuoja kraujospūdį ir medžiagų apykaitos procesus. Dėl per mažo jo kiekio gali pasireikšti galvos skausmas, vidurių užkietėjimas, staigūs alkio priepuoliai, nuovargis ir kitos sveikatos problemos.

Norint užtikrinti greitą medžiagų apykaitą ir gerą savijautą, svarbu per dieną išgerti pakankamai vandens. Teorišką jo normą galima apskaičiuoti savo kūno svorį (kg) padauginus iš 0,035 (vyrams) arba 0,037 (moterims).

Tegul jūsų kelionė sveiko ir patrauklaus kūno link būna kuo lengvesnė. Tinkama mityba ir treniruočių rutina – tai, kas užtikrina geriausius rezultatus. Sporto prekės internetu leidžia be didelių pastangų susikurti tobulą treniruočių erdvę namuose. Paverskite savo svajonę realybe!

20-124

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode