Sprogimas

Aliaską apibėgęs Danielius Narauskas: netikėjau, kad per dieną įmanoma įveikti per 60 km

„Pajutau poreikį visiškai pakeisti aplinką, atsiskirti nuo visuomenės ir pabūti su savimi“, – LRT TELEVIZIJOS laidai „Labas rytas, Lietuva“ sako keliautojasDanielius Narauskas, per 46 dienas apkeliavęs Aliaską. Vidutiniškai per dieną jis įveikdavo apie 30 km, tačiau buvo dienų, kai nubėgdavo dvigubai daugiau.

Keliautojas jau buvo metęs sau vieną iššūkį – prieš trejetą metų jis sugebėjo riedlente įveikti visą vakarinę Jungtinių Amerikos Valstijų pakrantę – maždaug 4 000 kilometrų. Maždaug prieš metus jis sumanė apkeliauti ir Aliaską.

„Viena iš priežasčių, kodėl pasirinkau Aliaską – ji ganėtinai toli ir negalėsiu iš jos taip lengvai grįžti, – juokais sako keliautojas D. Narauskas aplink Aliaską keliavęs 46 dienas. – Iš tiesų priežasčių, kodėl ten vykau yra tikriausiai per tūkstantį, tad ilgai užtruktų jas vardinti.“

Viskas prasidėjo, kaip pasakoja D. Narauskas, nuo šalčio ir kvėpavimo praktikų, padėjusių suaktyvinti kūne vidinę ugnį ir motyvaciją.

„Per šalčius pradėjau bėgioti dėvėdamas šortus ir marškinėlius. Maždaug per valandą nubėgdavau apie dešimt kilometrų ir grįžęs lįsdavau po karštu dušu. Kartą bėgiojant kilo mintis, kad esu pasiruošęs kai kam daugiau. Pajutau poreikį traukti į Aliaską. Norėjosi visiškai pakeisti savo aplinką, atsiskirti nuo visuomenės ir pabūti su savimi“, – pasakoja keliautojas.

Jis išvyko vienas, o su savimi pasiėmė maždaug dešimt kilogramų svėrusią kuprinę, prie kurios prisitaisė apie 40 kilogramų svėrusį karutį daiktams. Su tokiu bagažu jis pasiryžo Aliaską apkeliauti bėgdamas.

„Nesu rimtas bėgikas, nebuvau prabėgęs nė vieno maratono. Kelionei reikėjo ir fizinio, ir psichologinio pasiruošimo.

Be to, teko padirbėti su rinkodara, nes tam, kad ši kelionė įvyktų rinkau lėšas. Taigi juokais sakau, kad savo komandoje buvau vienas žmogus, atsakingas už visą kelionės eigą“, – kalba D. Narauskas.

Ir nors ruošėsi atsakingai, jis sako po pirmųjų dviejų savaičių supratęs, kad fiziškai pasiruošė ne taip gerai, kaip norėjo – kelionės pradžioje jam labai skaudėdavo sausgysles, tačiau jis nepasidavė.

„Vidutiniškai per dieną nubėgdavau apie 30 km. Žinoma, būdavo dienų, kai ilsėdavausi, būdavo dienų, kai nubėgdavau apie 40 km. Paskutinę kelionės dieną man pavyko įveikti 61 km. Net pats nesuvokiau, kad tai įmanoma, tačiau žingniamatis laikrodyje rodė būtent tokius skaičius“, – pasakoja keliautojas. Savo įspūdžius jis galvoja sudėti ir į knygą.

Lrt.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode