Sprogimas

Kaip pasirinkti tinkamiausią batutą savo kiemui?

Norite, kad jūsų namų kieme būtų daugiau džiaugsmo? Tuomet pakabinkite lesyklėlę, pasisodinkite ryškios spalvos gėlių ir pastatykite batutą. Galite būti tikri – šis statinys, esantis jūsų kieme, atneš labai daug smagių akimirkų ir mažiesiems, ir dideliems. 

Gydytojai vis garsiau ir garsiau kalba apie tai, kad šokinėti ant batuto yra ne tik smagu, bet ir naudinga. Vis tik, siekiant kokybiško laisvalaikio, būtina pasirinkti tinkamai. Taigi, šį kartą pateiksime keletą patarimų, kaip išsirinkti batutą savo kiemui. 

Vienas svarbiausių dalykų, kurį reikia apgalvoti renkantis batutą, yra tai, kaip dažnai bus šokinėjama ir kiek žmonių juo naudosis. Reikėtų atminti svarbią taisyklę: kuo dažniau bus naudojamasi šiuo statiniu ir kuo  daugiau žmonių šokinės, tuo labiau verta investuoti į tokį batutą, kuris atlaiko didelį svorį, pavyzdžiui, puikiai tiks batutas, priskiriamas kategorijai nuo 140 kg. Tačiau ne tik svorio kategorija šiuo atveju yra svarbus rodiklis – svarbus ir skersmens dydis. Taigi, kuo daugiau žmonių naudosis batutu, tuo didesnis turėtų būti ir skersmuo. 

Tačiau ir tai dar ne viskas – batutas yra vienas iš tų pirkinių, iš kurio tikimąsi bent dešimtmečio tarnavimo. Ir, žinoma, batutas tiek laiko tikrai gali tarnauti, tačiau reikėtų prisiminti dar vieną svarbią taisyklė – bėgant metams jūsų vaikų svoris keisis, tad visada pravartu patikrinti, ar nėra viršijama leistina svorio norma. 

Labai svarbu atkreipti dėmesį ir į batuto formą. Dauguma žmonių galvoja, kad visai nesvarbu, kokia yra batuto forma – apvali ar stačiakampė. Pasirodo, skirtumas tikrai egzistuoja. Apvalios formos batutai yra skirti nepatyrusiems šokikams. Šios formos batutai iškelia ant jo šokinėjantį žmogų į viršų ir saugiai jį grąžina į centrą, tuo tarpu stačiakampio formos batutas yra skirtas tiems, kurie jau turi patirtis šioje veikloje. Vis tik, taip pat svarbu pastebėti, kad abiejų formų batutai lavina koordinaciją bei padeda stiprinti raumenis. 

Ne paslaptis, kad ant batuto praliestas laikas bus pats maloniausias tik tuo atveju, jei jis bus saugus. Taigi, savo ar savo vaikų saugumu turėtumėte pasirūpinti patys. Kad  sukurtumėte saugią aplinką šokinėti, kartu su batutu įsigykite ir apsauginį tinklą, jis neleis nukristi už batuto ribų ir apsaugos nuo galimų traumų. Taip pat svarbu prisiminti ir tai, kad batutas turi būti statomas ant lygaus paviršiaus – tai leis išvengti traumų bei užtikrins maksimaliai ilgą statinio tarnavimo laiką. Taigi, belieka tik pridurti, kad dar prieš įsigydami batutą, turėtumėte surasti  jam tinkantį stovėjimo vietą. 

Na, ir, žinoma, negalima pamiršti spalvų. Juk batutas – labai didelis statinys, tad, jei jis bus ryškios ir nuotaikingos spalvos, galite būti tikri, kas kartą pažvelgus į jį, nuotaika tikrai pagerės. Beje, ne paslaptis ir tai, kad ryškias spalvas labai mėgsta vaikai. Tačiau ir tai dar ne viskas – ryškios spalvos batutas taps išskirtiniu jūsų namų akcentu. Na, o, tuo atveju, jei jums svarbiausias praktiškumas, puikiai tiks tamsios spalvos batutas. 

Taigi, jau įvardijome dalykus, į kuriuos svarbu atkreipti dėmesį renkantis batutą maloniam laiko praleidimui. Na, o, jei norite surasti ne tik visus reikalavimus atitinkantį, bet ir labiausiai sau tinkantį batutą, būtina užsukite į internetinė parduotuvę b-a.eu. Čia parduodami ypač kokybiški, visus saugumo reikalavimus atitinkantis ir nuotaikingai atrodantys batutai, kurie tikrai patiks jūsų mažiesiems, tad linkime pačių smagiausių akimirkų.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode