Parama dėkojame




Sprogimas

Japonijoje baigiasi pranešimų gaviklių epocha

Beveik 50 metų trukusi Japoniškų pranešimų gaviklių (ieškų) epocha baigiasi. Paskutinysis šalies ieškų operatorius, kompanija „Tokyo Telemessage“ paskelbė paslaugų tiekimą nutrauksianti nuo 2019 m. rugsėjo.

Tai atsilieps 1500 abonentų Tokijuje ir keliuose gretimuose regionuose, tebenaudojančių šiuolaikiniais mastais archajišką ryšio priemonę.

Tekančios Saulės šalyje ieškai buvo vadinami „poke-beru“ arba „kišeniniais varpeliais“. Verta priminti, kad šiais nedideliais įrenginiais radijo kanalais buvo galima siųsti trumpus pranešimus. Jų populiarumo viršūnė buvo 1996 metai. Tada Japonijoje buvo užregistruota 10 milijonų pranešimų gaviklių, o tai gerokai daugiau nei buvo mobiliųjų telefonų savininkų.

Tačiau mobiliesiems telefonams plintant, o jų galimybėms plečiantis, ieškų likimas buvo aiškus: 2007 m. stambiausia telekomunikacijų bendrovė NTT, kadaise pirmoji pasiūliusi šią paslaugą, nutraukė jos tiekimą.

Visgi, kaip bebūtų liūdna, likusiems pranešimų gaviklių naudotojams teks susitaikyti su jų išnykimu, juk paskutinysis įrenginys nuo kompanijos „Tokyo Telemessage“ konvejerio buvo paimtas mažne prieš 20 metų.


Lrt.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode