Parama dėkojame




Sprogimas

Kuo geras interjeras skiriasi nuo vidutiniško?

 

Interjero dizainas svarbus statant namą. Svarbus ir remontuojant. Interjeras taip pat aktualus įrengiant biurų kompleksą. Ir įvairiausiais kitais atvejais. O klausimų kyla visokių: sieniniai šviestuvai, parketo spalva, užuolaidų tipas... Skaitykite toliau, mat čia aptarsime, kokia erdvė yra gerai suplanuota, o kokia – tik vidutiniškai.

Grožis

Dažnai teigiama, jog dėl skonio nesiginčijama. Ir tai tiesa. Vienam gražu mėlyna, o kitam žalia. Vienam patinka šviesesni baldų apmušalai, o kitam tamsesni. Vienas norėtų itin didelių langų, o kitas mažesnių. Vienas gėrisi raudonais namų stogais, o kitas svarsto apie konservatyvesnį variantą. Tokių skirtumų labai daug. Ir nėra vieno neginčijamo pasirinkimo.

Kuriant interjerą dominuoja štai toks lūkestis: kad būtų dailu būsto šeimininkams. Juk vadovaujantis kaimyno nuomone nieko gero nebus. Verčiau pamąstyti, kas patinka jums, ir išpildyti SAVO BEI ŠEIMOS svajones.

Interjerą gali pagyvinti sieniniai šviestuvai. Tai ne sapaliojimas, o tikrovė. O jei atsiranda klausimų, verta pasikonsultuoti su dizaineriu. Nes variacijų esama visokiausių, įmanoma rasti puikų šviestuvą tiek miegamajam, tiek koridoriui ar kitai patalpai.

Patogumas

Kambarys turėtų būti komfortiškas. Nemalonu, kai prireikus kokio daikto tenka atlikti kone jogos pratimus, kad pavyktų pasiekti. Nepatogu, kai daiktai sudėti taip, kad einant už jų kliūvama. Statant ar remontuojant būstą tiesiog privalu atsižvelgti į patogumą, nes kitaip dailus dizainas gali virsti fiasko. Kitaip tariant, dailumas dar ne viskas.

Tiesa, patogumas, kaip ir dizainas, gali būti nevienodai suprantamas. Taip pat viskas priklauso nuo konkrečios patalpos – vienokie kriterijai taikomi miegamajam, o kitokie virtuvei.

Erdvumas

Ieškote sieninio šviestuvo? Renkatės duris? O gal ketinate įsigyti naują sofą? Visuomet aktualu, kokie matmenys. Sieniniai šviestuvai nesumažins kambario erdvės, bet štai per didelė sofa paprasčiausiai netilps. Jei būstas įrengiamas visai naujai, daug dėmesio skiriama erdvės padalijimui. Pavyzdžiui, svarstoma, ar verčiau įsigyti didesnį stalą, ar būtų tikslingiau pasirinkti didesnę sekciją.

Kada vertinimas pozityvus?

Geras interjeras nuo vidutiniško pirmiausia skiriasi patogumu. Kai yra TIK gražu, erdvės nepavadinsi puikia. O kai yra gražu ir patogu, galima kelti nykštį viršun.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode