Sprogimas

„Google“ oficialiai patvirtino: „Android“ spalvos kenkia akumuliatoriui

 

„Android“ telefonų naudotojams jau seniai buvo žinoma, kad telefonuose su OLED technologijos ekranais „Android“ operacinės sistemos išvaizdą perjungus į „tamsųjį“ arba „nakties“ režimą sutaupoma daug energijos ir pailgėja įrenginio veikimo trukmė tarp įkrovimų – tą patį galima pasakyti ir apie „iPhone“ įrenginius, rašo „The Verge“.

Taip yra dėl to, kad tamsiose ekrano vietose atskiriems vaizdo taškams reikia mažiau energijos, jeigu atvaizduojamos tamsesnės spalvos, o jeigu atvaizduojama spalva yra juoda, tuomet energijos sąnaudos priartėja prie nulio.

„Google“ tokią OLED ekranų savybę pabrėžė praėjusią savaitę vykusioje „Android Dev Summit“ konferencijoje ir pademonstravo kelias skaidres, atvaizduojančias energijos sąnaudų priklausomybę nuo ekrano spalvų.

Pagal šias skaidres akivaizdžiai matoma, kad balta spalva sunaudoja gerokai daugiau energijos už bet kurias kitas. Dėl to „Google“ pripažino, jog baltos spalvos dominavimas „Android“ operacinėje sistemoje ir daugumoje jų pačių sukurtų programėlių nėra idealus.

Laimei, „Google“ inžinieriai suvokia ir „tamsiojo režimo“ vertę – jis jau įdiegtas į „Youtube“ ir „Android Messages“ programėles ir bandomas keliose kitose programėlėse. Bet „švarioje“ „Android“ versijoje kol kas dar nėra visą sistemą apimančio „tamsiojo režimo“, nors tą gali pasiūlyti kai kurie telefonų gamintojai, modifikuojantys „Android“ savo įrenginiuose.

Tiesa, nepaisant akivaizdžios tamsesnių ekrano spalvų pasirinkimo naudos, toks vaizdas patiks ne kiekvienam: baltas tekstas juodame fone tikrai nėra labai įprastas. Tačiau smagu, kad „Google“ suvokia alternatyvos vertę ir pasiūlo ją ten, kur tai galėtų būti naudinga.

Technologijos.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode