Parama dėkojame




Sprogimas

15 veislių šunų, kurių lojimas niekam nepridarys rūpesčių

 

Yra žmonių, kurie, nors ir labai myli šunis, nemėgsta lojimo. O kaimynus svetimo šuns lojimas dažniausiai ypač erzina. Tad jei svajojate apie augintinį, bet nenorite triukšmo, pabandykite rinktis iš 15 veislių, pateiktų portale petstime.ru.

Basendžis

Tai vieninteliai šunys, kurie iš tikrųjų neloja – jie paprasčiausiai nemoka. Kita vertus, jie kaukia, inkščia arba urzgia, o jei bus leista, urzgimas gali tapti gana įkyrus.

Bulmastifas

Tai didelis gražus šuo, puikus šeimos sargas. Bulmastifai dažniau prunkščia ir „švilpia“ per nosį nei loja.

Škotų dirhaundas

Šis puikus šeimos draugas turi medžiotojo širdį (tiksliau – elnių medžiotojo), bet namuose jis labai mielas ir tylus. Dirhaundo lojimas šeimininkams niekada nesukels bėdų.

Afganų kurtas

Vienas gražiausių ir elegantiškiausių šunų, be to, jis labai protingas ir prisirišęs prie šeimos. Nors šie šunys garsėja gebėjimu išvesti iš pusiausvyros, bent jau lojimas nėra jų išdaigų dalis.

Šarpėjus

Be abejo, tai pats raukšlėčiausias šuo, bet šarpėjaus šuniukai labai tylūs ir prisirišę prie šeimininko. Šie šunys loja tik žaisdami arba pajutę neišvengiamą pavojų.

Rodezijos ridžbekas

Tai stiprus ir tylus šuo, kurio dydis ir jėga svetimus iškart įspėja neskriausti šeimininko. Šie šunys tikri medžiotojai, mėgstantys būti gryname ore, todėl nesugebėtų susisukti į kamuoliuką ir ramiai laukti namiškių.

Akita Inu

Didelis ir galingas šuo, tapęs nacionaliniu japonų simboliu. Šie pūkuoti draugai žinomi kaip tylieji medžiotojai – jei nėra rimtos priežasties nerimauti, paprastai jie tyli.

Klamberio spanielis

Užtenka užmesti akį ir iškart aišku, kad Klamberio spanielis tiesiog negali loti. Šie dideli ir mieli augintiniai vadovaujasi principu „tyla – gera byla“. Stambiausi spanielių veislės šunys, jei nejaučia didelio pavojaus, paprastai ir neloja.

Greihaundas

Greičiausias pasaulyje šuo greihaundas – ištikimas draugas, kuris beveik ir neloja.

Rusų kurtas

Rusų kurtai – ne tik labai fotogeniški, gražūs ir grakštūs šunys. Jie dar ir tylūs bei puikiai išauklėti. Tačiau turėkite galvoje, kad su jais teks daug laiko praleisti gryname ore, nes jie labai mėgsta bėgioti ir žaisti.

Mastifas

Mastifas – gražus ir švelnus milžinas, kuris, laimei, loti nelinkęs. Taigi, nors jis mėgsta varvinti seiles, bent jau lodamas neerzins kaimynų.

Anglų buldogas

Nors atrodo susiraukę, buldogai – švelnūs ir mieli šunys. Jie – puikūs augintiniai, neerzinantys nesibaigiančiu lojimu.

Airių kurtas

Airių kurtas nėra įkyrėlis, bet jis gali nesukdamas galvos užimti patogiausią sofos ar lovos vietą ir gana greitai „pravalgyti“ visą jo ėdesiui skirtą biudžetą.

Vokiečių dogas

Jeigu leisite arba per ilgai ignoruosite, anglų dogas, prašydamas dėmesio, ims loti.  Vis dėlto šie mylintys dideli šunys paprastai neloja.

Saliukis

Šie grakštūs šunys tokie energingi, kad instinktyviai persekios viską, kas juda. Vis dėlto saliukis bus puikus tylus ir labai ramus kompanionas, jeigu jį treniruosite ir mokysite.

Parengė Jurgita Jasiūnienė.

Lrt.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode