Sprogimas

11 Billo Gateso gyvenimo tiesų

 

1. Gyvenimas nėra teisingas, ir tame nėra nieko blogo

Praktikoje ne viskas yra taip beviltiška, kaip gali pasirodyti. Aš esu laimingas, kad gyvenimas nėra teisingas, juk tai reiškia, kad man nereikia turėti to, ką turi kaimynai ar draugai.

Man nereikia reikalauti tų pačių teisių ir patirties. Pavyzdžiui, jei jie dėvi akinius, o aš jų neturiu, tuomet teisingumo sumetimais aš turėčiau taip pat turėti akinius. Juk teisingumas daugeliui žmonių reiškia tai, kad kiekvienas gali laisvai gauti tą patį daiktą, tą pačią galimybę, tas pačias teises ir privilegijas, netgi tokią pačią pagarbą. Taigi, aš taip pat turėčiau norėti akinių, nors jų man nereikia? Tai absurdiška.

Kiekvienas turi savo kelią. Nebijok juo eiti.

2. Pasaulis nėra sukurtas rūpintis tavo savigarba – pasaulis laukia tavo laimėjimų, kuriuos pasiekęs, tu pats save laikysi geriausiu.

Savigarba yra pasekmė, o ne asmeninis tikslas. Nereikia nuolat mąstyti apie savigarbą. Tiesiog reikia puikiai dirbti darbe ar mokykloje. Tuomet tu galėsi jaustis aukštumoje.

3. Tu negausi 60 tūkstančių dolerių per metus vos baigęs mokyklą

Daugeliu atvejų būna būtent taip. Kompanijos viceprezidento, turinčio asmeninį automobilį ir savo lėktuvą, pozicijos reikia nusipelnyti. Tam reikia daug, sunkiai ir ilgai dirbti, todėl būk tam pasiruošęs.

4. Tavo mokytojas nėra toks baisus – tu tiesiog dar nesutikai savo viršininko

Vidurinės mokyklos mokiniams atrodo, kad mokytojai su jais elgiasi pernelyg griežtai, labai daug reikalauja ir nustato nerealų mokymosi lygį. Taip yra todėl, kad jauni žmonės dar neturi patirties. Jie paprasčiausiai nežino, kokie būna vadovai. Šalia jų tavo mokyklos mokytojas bus ramus ir kilniaširdis. Tai pajusti galima tik pradėjus dirbti.

5. Darbas „McDonald's“ nežemina jūsų orumo

Dažnai mokykloje mokiniams prognozuojama puiki ateitis. Tame nėra nieko blogo. Bet šioje vietoje yra ir kita medalio pusė – šiandien jauni žmonės turi daug nepagrįstų ambicijų. Daugelis žmonių mano, kad padavėjo ar pasiuntinio darbui jie yra per protingi.

Bet koks darbas, pirmiausia yra puiki galimybė įvertinti save. Jei tu negali kokybiškai apversti mėsainių, kodėl kas nors turėtų patikėti tau tarptautinės kompanijos vadovavimą?

6. Nekaltink savo tėvų dėl kiekvienos asmeninės nesėkmės

Būtent tėvų dėka, tu išvydai šį pasaulį. Jie davė tau vardą ir suteikė išsilavinimą, jie buvo atsakingi už tave, kuomet pats negalėjai pasirūpinti savimi. Tačiau šis laikas praeina, ir tu pradedi atsakyti pats už save. Visos nesėkmės ir pralaimėjimai, kuriuos tu toliau patirsi, bus tavo ir tik tavo. Todėl neieškok kaltų tuose, kurie iš tikrųjų tave myli, o dirbk ir mokykis iš savo klaidų.

7. Iki tau gimstant, tavo tėvai nebuvo tokie nuobodūs

Dėl tavęs tavo tėvai tapo tokie, kokius juos pažįsti. Jų gyvenimas keitėsi pagal tai, kaip augai tu. Jie skalbė tavo drabužius ir klausėsi tavo istorijų apie tai, koks tu kietas. Todėl, prieš siekdamas išgelbėti pasaulį, pabandyk padaryti tai, ką dėl tavęs padarė tėvai, pavyzdžiui, susitvarkyk savo spintą.

8. Mokykloje suskirstymo gali ir nebūti, tačiau gyvenime jis yra

Yra daug pavyzdžių, kai mokykloje rašomi aukštesni įvertinimai, keletą kartų leidžiama perrašyti testus ir pakartotinai laikyti egzaminus – viskas dėl to, kad mokiniai nebūtų skirstomi į sėkmingus, ir ne tokius sėkmingus. Skirtingai nei gyvenime, kur yra įstatymai, ir žmonės prieš juos yra bejėgiai. Gyvenime visada yra ir bus nugalėtojai bei pralaimėtojai. Ir tai nesikeis.

9. Mažai kas, išskyrus tave, suinteresuotas tavo sėkme

Mokykla sukuria sąlygas mokytis, ilsėtis ir tobulėti. Kiekvienam užsiėmimui – savas laikas. Tačiau gyvenimas nėra padalintas į semestrus. Pradėjus dirbti, tu nebeturi nerūpestingų atostogų, niekas tavęs neprašo mokytis ir sužinoti naujų dalykų. Tavo viršininkui dažniausiai nerūpi, ar tu tobulėji, ar ne. Kai tu neatitiksi jo reikalavimų, jis tiesiog atleis tave iš darbo. Tavo tobulėjimas yra išskirtinai tik tavo reikalas.

10. Žiniasklaida – tai nėra realus gyvenimas

Nemanykite, kad gyvenimas susideda tik iš kavos, apsipirkimo ir kelionių. Taip būna tik televizijoje arba „Instagram“ paskyroje. Tikrame gyvenime viskas yra daug sudėtingiau. Jei nori kažką pasiekti – nustok gerti kavą ir filosofuoti, eik dirbti.

11. Reikia maloniau žvelgti į žmones, nešiojančius akinius

Mokytojai dažnai ragina neįžeidinėti moksliukų ir puikių mokinių, kurių yra kiekvienoje klasėje. Tačiau retas suaugęs paaiškina, kodėl taip reikia elgtis. Tai paprasta: galbūt ateityje vienas iš vakarykščių pirmūnų taps tavo viršininku. Supranti?

Technologijos.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode