Parama dėkojame




Sprogimas

Kaip kariniuose laivuose gyvena kapitonai? Daugelis nustemba pamatę prabangą

 

Ant vandens paviršiaus plaukiojantys kariniai laivai yra dideli, galingi ir labai svarbūs šiuolaikinėje karyboje. Net ir taikos metais jie mėnesius patruliuoja pasaulio vandenynuose, keliauja iš vieno uosto į kitą, dalyvauja pratybose. Gyvenimas laive nėra lengvas, bet jis ne toks jau sunkus, jei esi laivo kapitonas.

Visi kariniai laivai turi daug vidinių patalpų, skirtų įgulos gerbūviui užtikrinti. Tai - virtuvės, poilsio kambariai, dušai, maisto sandėliai ir kitos patalpos, be kurių patogus gyvenimas nėra įsivaizduojamas. Šiuolaikiniuose laivuose net du dideli kambariai yra skirti kapitonui. Vienas prie centrinio operacijų kambario ir vienas - prie tiltelio.

Prie tiltelio esantis kambarys nėra labai prabangus. Jame - būtiniausi daiktai, kurie, aišku, yra labai kokybiški, tačiau prabangiais juos būtų sunku pavadinti. O štai kaip atrodo kapitono kambarys prie operacijų vadavietės Antrojo pasaulinio karo metu pastatytame „USS Missouri“:

Taip, tai tikras medis, dekoracijos ir lentyna suvenyrams. Aišku, Antrojo pasaulinio karo laikų kajutė nėra tokia prabangi kaip kruizinių laivų apartamentai, tačiau ji vis tiek įrengta geriau nei būtų galima tikėtis. Tam, beje, yra svarbių priežasčių, tačiau apie jas vėliau. Flagmanuose tokių kambarių yra daugiau - vienas laivo vadui ir vienas admirolui. Tačiau atskiru kambariu galėjo džiaugtis ne tik jie. Štai kaip atrodo vyriausio inžinieriaus kajutė tame pačiame laive:

Prabangos mažiau, tačiau tai - privatus ir gana erdvus kambarys, kuriame lengva palaikyti tvarką. Priminsime, kad „USS Missouri“ buvo pastatytas dar Antrojo pasaulinio karo metais - šiuolaikiniuose laivuose konstrukcijos yra šiek tiek mažiau matomos, tačiau vis tiek nepavyks įsivaizduoti, kad esate prabangiame viešbutyje. Na, o čia - „USS Missouri“ jūreivių gultai:

Siauras koridorius ir keliais aukštais išdėstytos lovos. Vietos čia - nedaug, tačiau jos pakanka tam, kam ir skirta ši patalpa - miegojimui. Jūreiviai pailsėti galėjo kitose patalpose, kur buvo daugiau vietos atsisėsti.

Kapitono apartamentai prabangiai įrengiami ne šiaip sau. Visų pirma, žinoma, laivų vadai savo pozicijos būna nusipelnę, todėl jiems rodoma ypatinga pagarba. Tačiau šie kambariai taip pat dažnai tampa vieta, kur priimami laivo svečiai - politikai, kiti karininkai, uostų vadovai ir taip toliau.

Technologijos.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode