Sprogimas

Kauno rajone neteisėtai prekiauta vorais

 

Kauno regiono aplinkosaugininkai nustatė neteisėtos prekybos vorais atvejį, pranešė Aplinkos ministerija.

Aplinkos apsaugos departamento Kauno valdybos Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos specialistai, gavę informacijos, kad skelbimų portale skelbiu.lt įdėtas siūlymas įsigyti vorų, praėjusią savaitę nuvyko į Garliavą, Kauno rajone, patikrinti informacijos.

Paaiškėjo, kad skelbimo autorius iš tiesų prekiavo vorais, neturėdamas Aplinkos apsaugos agentūros išduoto leidimo prekiauti laukiniais gyvūnais.

Skelbime nurodyta, kad parduodami devynių rūšių vorai, bet pardavėjas teturėjo trijų rūšių. Viena iš jo siūlytų rūšių – Lasiodora parahybana – yra kilusi iš Brazilijos. Tai trečia pagal dydį vorų paukštėdų rūšis. Kita rūšis – Psalmopoeus cambridgei – nuodingas tarantulas, kilęs iš Trinidado. Trečioji – Poecilotheria vittata – kilusi iš Šri Lankos ir įtraukta į Tarptautinės gamtos išsaugojimo organizacijos raudonąjį sąrašą.

Už Prekybos laukiniais gyvūnais taisyklių pažeidimą vorų pardavėjui gresia nuo 30 iki 300 eurų bauda. Vorai konfiskuoti.

Vilnius, spalio 15 d. (BNS). 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode