Sprogimas

Trys priežastys reguliariai lankytis pirtyje

 

Jeigu pirtyje nesilankote, atsakykite sau į klausimą, kodėl? Galbūt tikite tam tikrais mitais? Arba esate įsitikinę, kad ši pramoga – ne jums? „Akmeninės užeigos“ komanda pateikia keletą labai svarių priežasčių, kodėl neturėtumėte praleisti kitos progos pasikaitinti lietuviškoje garinėje pirtyje (o po to šokti ir į kubilą!).

1. Nenuginčijama nauda sveikatai

Temperatūrų kontrastas verčia kraujagysles išsiplėsti ir vėl susitraukti, taigi jos tampa elastingesnės. Sutrikusi kraujotaka yra daugybės ligų ir negalavimų priežastis, todėl, reguliariai lankydamiesi pirtyje, šių bėdų galite lengvai išvengti.

Pirties kaitra padeda odai greičiau atsinaujinti, o per atvertas poras iš organizmo pašalinamos kenksmingos medžiagos. Kvėpuojanti, skaisti oda, sumažėjusi odos ligų tikimybė – tai vizitų pirtyje rezultatas.

Pirtyje taisyklingai sureguliavus karščio ir drėgmės lygį, gerėja žmogaus medžiagų apykaitos procesai, sparčiai valosi organizmo limfinė sistema, pagerėja inkstų veikla. Pirtis naudinga ir sergantiems įvairiomis reumatinėmis, kvėpavimo takų ligomis.

2. Ir žiemą, ir vasarą

Pirties kaitra skirta ne tik šaltiems rudens bei žiemos mėnesiams. Vasarą leisti kūnui atsipalaiduoti garinėje pirtyje netgi labai patartina. Juk šiltuoju metų laiku kūnas daugiau prakaituoja, yra užkemšamos odos poros. O pirtyje pasikaitinus itin karštą vasaros dieną, 30 laipsnių temperatūra lauke nebeatrodys tokia didelė. Su organizme susikaupusiais toksinais, pirtyje besilankančio žmogaus kūną palieka ir rūpesčiai, stresas, neigiamos emocijos.

3. Vantos, druskos, eteriniai aliejai

Lietuviška pirtis nuo vantų neatsiejama. Vanojimas iš esmės veikia kaip gydantis, viso kūno masažas, jis atpalaiduoja įsitempusius raumenis, leidžia atsikvėpti bei visiškai atsipalaiduoti. Druskos stangrina odą, o ant karštų akmenų užpilto eterinio aliejaus aromatas valo kvėpavimo takus, padeda išvengti ligų bei gydyti jau esamas. Žmonės, kurie naudojasi visais pirties teikiamais malonumais, grūdina savo kūną ir tokiu būdu išvengia peršalimo ligų bei gripo.

„Akmeninės užeigos“ pirtis Trakų rajone siūlo Užutrakio gamtos grožį ir išskirtinio dizaino vilą, kurioje po pirties galima gurmaniškai pavalgyti, išsimiegoti ir pramogauti. Norime pabrėžti, kad svečiai sodyboje laukiami bet kuriuo metų laiku – nuobodu tikrai nebus!

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode