Parama dėkojame




Sprogimas

Per „Messenger“ plinta bjaurus virusas: pasimauna daugelis

Jeigu per susirašinėjimo programėlę „Messenger“ draugas atsiųs jums nuorodą su jūsų „Facebook“ paskyros nuotrauka ir užrašu „Youtube video Vardenis Pavardenis“ (žinoma, su jūsų vardu ir pavarde), jokiu būdu neatidarinėkite – piktadariai bando tokiu būdu įvilioti jus į pinkles.

Iš tiesų nuoroda nukreipia visai ne į „Youtube“ svetainę, o adresu commondatastorage.googleapis.com. Kitaip tariant, į pačių „Google“ debesinę duomenų saugyklą. Tačiau ir tai jokiu būdu neužtikrina, kad pasinaudojus šia nuoroda su vartotojo duomenimis bus elgiamasi pagarbiai, ir tikrai nereiškia, jog tai yra pačių „Google“ sukurtas įrankis.

Panašios atakos per „Messenger“ vykdomos toli gražu jau nebe vienerius metus – viliojimo būdas (pavadinimas, jūsų nuotrauka ir jūsų vardas žada, kad kažkas sukūrė apie jus filmuką) yra toks patrauklus, jog tokių išpuolių bangos kasmet vis atnaujinamos maždaug nuo 2013 metų.

Jeigu gavę tokią nuorodą ją aktyvuosite, prisidėsite prie viruso plitimo: jis arba automatiškai įsidiegs į jūsų tuo metu naudojamą įrenginį, arba paprašys leidimo įsidiegti, taip pat per „Messenger“ išsiųs analogišku principu pritaikytas žinutes visiems jūsų „Facebook“ draugų sąraše esantiems kontaktams. Nukentės ir reputacija – visi draugai sužinos, kad jūsų smalsumas yra stipresnis už sveiką protą.

Kaip pažymi saugumo ekspertai, virusas vagia svarbią informaciją: prisijungimo kodus, elektroninio pašto paskyras, naršymo istoriją ir interneto tiekėjo duomenis.

Technologijos.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode