Parama dėkojame




Sprogimas

10 keistų ir įdomių dalykų, kuriuos galite nuveikti su dronu

Pastaraisiais metais nekarinių dronų populiarumas šoktelėjo iki debesų. Savo asmeninį droną galite įsigyti be jokio vargo. Jie tikrai greiti, tikrai triukšmingi ir jau po kelių skrydžių įvaldysite jų navigacijos meną, tačiau kas tada?

Bet pirmiausia – saugos instrukcija

Jūs esate atsakingas už saugumo taisyklių žinojimą ir laikymąsi.

Nepaleiskite savo drono iš akių. Jei nematote savo drono be pagalbinių priemonių, jis yra per toli.

Jei norite nardyti dangų netoli oro uosto, turite apie tai pranešti oro uostui ir gauti leidimą.

Jūs esate atsakingas už vietinės oro erdvės taisyklių žinojimą. Jas sužinoti galite pasitelkę FAA „B4UFLY“ arba „Know Before You Fly“ programėles.

Prisijunkite prie dronų lenktynių

Vos tik žmonės išrado judančius dalykus, jie pradėjo lenktyniauti – ir dronai netapo išimtimi. Dronų lenktynės itin populiarios Jungtinėse Amerikos Valstijose, tačiau beveik neabejojame – Lietuvoje taip pat atsirastų entuziastų būrys. Ieškokite vietinės lygos arba suburkite savąją.

Filmuokite iš oro

Dronai gali pagauti kadrus, kurių neįmanoma pagauti iš žemės. Įsivaizduokite, kad stebite fejerverkus 120 metrų aukštyje! Savo automobilį arba laivelį galite nufotografuoti iš unikalių kampų. Drono pagalba jūs taip pat galite sukurti nepakartojamus „time-lapse“ video.

Veiksmo kamera

Dauguma dronų gali sekti savo operatorių, taigi įsivaizduokite, kokius nepaprastus kadrus galite nufilmuoti nustatę, kad jis sektų jus, pavyzdžiui, jums plaukiojant banglente arba čiuožiant nuo kalno viršūnės.

Asmenukės

Panaudokite savo droną kaip didelės raiškos kamerą savo profilio nuotraukai padaryti arba įamžinkite ypatingas akimirkas su draugais. Rasti tobulą kampą daug paprasčiau, kai kamera gali būti bet kur. Vestuvės, jubiliejai – galimybės beribės!

Prižiūrėkite savo valdas

Norite apžiūrėti savo stogą, neišsitraukdami kopėčių? Norite pamatyti savo sodo medžių viršūnes? Jums reikia 360 laipsnių video draudimo kompanijai? Jūsų dronas yra puikus sunkiai pasiekiamų vietų stebėjimo įrankis.

Prisijunkite arba įkurkite dronų klubą

Pilotuoti droną nebūtinai turite vienumoje. Yra begalė modelių orlaivių klubų visoje Amerikoje, kai kurie netgi turi savo aerodromus. Galbūt toks klubas yra ir Lietuvoje, jei ne – įkurkite pirmąjį. Su bendraminčiais galėsite gilintis į techninę pusę, pasisemti įdėjų, padėti vieni kitiems drono priežiūros klausimais arba tiesiog gerai praleisti laiką.

Kurkite žemėlapius arba 3D modelius

Reikia atnaujinti jūsų teritorijos foto žemėlapį? Norite turėti 3-D modelį kažko didelio? Apskriskite savo dronu aplink objektą, padarykite krūvą nuotraukų iš įvairiausių kampų ir sukurkite žemėlapį arba 3-D modelį. Tokiam modeliui sukurti galite pasitelkti Pix4D programą. Žemėlapiui naudokite DroneDeploy programą.

Vandens operacijos!

Vanduo ir dronai – įprastai prastas derinys, tačiau „DroneRafts“ sukūrė lengvųjų pontonų rinkinį, kurie leidžia DJI Phantom 3 ar 4 saugiau atlikti amfibijos ir visureigio operacijas. Net jei nenorite leistis ant vandens, pontonai padės nuvyti jūsų nerimą manevruojant arti jo.

Pradėkite savo verslą

Dronai jau naudojami aerografijos, žemės ūkio valdų tvarkymo ir smulkių siuntų pristatymo versluose. Jums reikės gauti nuotolinio pilotavimo pažymėjimą ir galėsite dirbti pagal platesnį leidimą. Gavus visus leidimus skristi, dangus nebe riba!

Sinchronizuotas dronų šokis

Pamenate Lady Gagos 2017 metų „Super Bowl“ šou? Surinkite krūvą dronų. Apšvieskite juos ir skraidinkite kartu įdomiais judėjimo modeliais. Tai sudėtinga ir brangu, tačiau reginys nuostabus.

Technologijos.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode