RETRO

R. Stefančukas: Lietuvoje nėra žmonių, kurie nepadeda Ukrainai

nepadedaVilniuje, Seime, atsiimdamas Aleksandro Stulginskio žvaigždę Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininkas Ruslanas Stefančukas ketvirtadienį sakė, kad Lietuvoje nėra žmonių, kurie nepadeda Ukrainai, ir dėkojo už įvairiapusę paramą bei solidarumą.

„Lietuvoje nėra žmonių, kurie nepadeda Ukrainai!“ – per iškilmingą apdovanojimo įteikimo ceremoniją sakė jis.

Anot R. Stefančuko, Lietuva nuo pirmųjų plataus masto Rusijos invazijos akimirkų vadovavo pagalbos Ukrainai frontui.

„Dėkojame už jūsų stingerius, kurie invazijos išvakarėse atvyko į Ukrainą ir neleido rusų desantui užimti Kyjivo. Esame dėkingi už neįkainojamą karinę ir techninę pagalbą, Ukrainos kariuomenės mokymus, mūsų karių gydymą ir reabilitaciją“, – kalbėjo Ukrainos parlamento vadovas.

„Esame dėkingi už visą finansinę, materialinę ir humanitarinę paramą, įskaitant nevyriausybinę paramą, kuri yra įspūdinga tiek savo apimtimi, tiek turiniu. O ypač – unikaliais solidarumo faktais. Per rekordiškai trumpą laiką surinkote neįtikėtinas sumas „Bayraktarui“, jūrų dronams, o neseniai – radarams!“ – vardijo jis.

Pasak Aukščiausiosios Rados pirmininko, Lietuva pati nepavargsta padėti Ukrainai ir neleidžia to daryti kitiems.

R. Stefančukas tvirtino prisimenantis visus Lietuvos Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen ir kitų parlamentarų vizitus į rusų apšaudomą Kyjivą, kitas vietoves, dėkojo už indėlį atstatant Borodianką, Irpinę, Bučą, Mykolajevą.

„Žinau, kad įvykius Ukrainoje sekate savo širdimis, savo istorine atmintimi, savo begaliniu nacionaliniu orumu. Jūs gerai žinote laisvės kainą. Jūs gerai žinote orumo vertę. Jūs žinote, ko verta Rusija. Jūs mus suprantate geriausiai“, – kalbėjo Aukščiausiosios Rados pirmininkas.

Jis pabrėžė, kad svarbus Lietuvos indėlis ir siekiant atgrasyti bei nubausti karą pradėjusią Rusiją.

„Jūsų pasiryžimas imtis veiksmų, kad Rusijos nusikaltėliai būtų patraukti atsakomybėn, tikrai įspūdingas. Jūsų dėka Rusija niekada nenusikratys teroristinės valstybės žymės ir už savo nusikaltimus turės atsakyti prieš Specialųjį tribunolą“, – sakė Ukrainos politikas.

Jis priminė, kad Ukraina kovoja ne tik fronte, bet ir „dėl teisės būti Europos ir euroatlantinės bendruomenės dalimi“.

„Prašome ir toliau padėti mums šioje kovoje, kaip jūs pirmieji padarėte savo balandžio 6 dienos rezoliucijoje, kurioje raginote Aljansą nebijoti ir nė akimirkos neabejoti dėl Ukrainos ir mūsų narystės NATO“, – tvirtino R. Stefančukas.

Lietuvos Seimo įsteigtas apdovanojimas – A. Stulginskio žvaigždė – šiemet skirti R. Stefančukui ir buvusiam parlamento vadovui, Kovo 11-osios Nepriklausomybės atkūrimo Akto signatarui Česlovui Juršėnui. Č. Juršėnui apdovanojimas įteiktas gegužės 18 dieną.

Jis skiriamas už indėlį puoselėjant parlamentarizmo, demokratijos ir valstybingumo idėjas.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode