Sprogimas

Per NATO viršūnių susitikimą ketinama atnaujinti patikras pasienyje su Lenkija, Latvija

lenkijaLiepą vykstant Vilniaus NATO viršūnių susitikimui ir kelias dienas prieš jį bei po jo Lietuvoje ketinama atnaujinti valstybės vidaus sienos kontrolę.

Trečiadienį Vidaus reikalų ministerijos registruotame Vyriausybės nutarimo projekte nurodoma, kad patikrinimai planuojami atnaujinti nuo liepos 7 dienos 8 val. iki liepos 13 dienos 8 valandos.

Kontrolė apims patikros vietas Lietuvos pasienyje su Latvija ir Lenkija, taip pat kontrolės punktus keliaujant per oro ir jūrų uostus Šengeno vidaus reisais.

NATO viršūnių susitikimas vyks Vilniuje liepos 11–12 dienomis.

Lietuvos kariuomenė yra skelbusi, kad prie renginio saugumo prisidės per 3 tūkst. karių. Jie kartu su sąjungininkais papildomai užtikrins oro erdvės gynybą, kritinių objektų, svarbių maršrutų, asmenų apsaugą, apgyvendinimo vietų ir transporto priemonių patikras, sprogmenų paiešką objektuose.

Siekiant užtikrinti į Vilnių atvyksiančių lyderių saugumą, Vokietija praėjusią savaitę pranešė, kad šalyje dislokuos ilgojo nuotolio oro gynybos sistemą „Patriot“.

Sistemos bus perkeltos iš Slovakijos, jos palaikymo vienetai bus perdislokuoti iš Lenkijos.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode