Sprogimas

Akcijos „Saugom lydeką“ rezultatai: surengta per 600 reidų ir žala gamtai viršija 113 tūkst. eurų

gamtaiPer tris mėnesius trukusią akciją „Saugom lydeką“ Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai surengė 566 reidus ir tikrino tiek žvejus mėgėjus, tiek verslininkus. Per šį laikotarpį nustatyti 395 mėgėjų žvejybos pažeidimai ir 4 verslinės žvejybos pažeidimai, iš jų šiurkštūs – 66. Taip pat buvo išaiškinti 88 kito pobūdžio pažeidimai. 

Per akciją aplinkosaugininkai iš pažeidėjų paėmė 574 įrankius: 101 mėgėjų žvejybos, 465 ne mėgėjų žvejybos ir 8 kitus įrankius. Taip pat paimtos 6 plaukiojimo priemonės, kuriomis buvo padaryti pažeidimai. 

Akcijos metu aplinkosaugininkai nustatė ir neteisėtų lydekų žvejybos atvejų, kai lydekos buvo sugautos arba buvo naudojami draudžiami šiuo laikotarpiu naudoti žvejybos įrankiai. Per akcijos laikotarpį padaryta žala aplinkai siekia 113 029,80 Eur. 

„Kad būtų apsaugoti lydekų, kitų žuvų ištekliai ir būtų išaiškinti šiurkštūs pažeidimai, kaip ir kasmet dirbome ypač nuosekliai ir sistemingai. Nustatėme daug šiurkščių pažeidimų naudojant tinklinius įrankius. Daug laiko skyrėme žvejų mėgėjų konsultavimui, kadangi smulkūs pažeidimai labai dažnai padaromi iš paprasto nežinojimo“, – sako Aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos departamento direktorė Mantė Ramanauskienė. 

Aplinkosaugininkė primena, kad šiurkštūs pažeidimai – tai pažeidimai, kai naudojami draudžiami žvejybos būdai ar įrankiai, šiurkščiai pažeidžiant verslinės žvejybos vidaus vandenyse tvarką.

Aplinkosaugininkė primena, kad šiurkštūs pažeidimai – tai pažeidimai, kai naudojami draudžiami žvejybos būdai ar įrankiai, šiurkščiai pažeidžiant verslinės žvejybos vidaus vandenyse tvarką.

Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai už pagalbą akcijos laikotarpiu dėkoja visiems aplinka besirūpinantiems asmenims, visuomeninėms organizacijoms ir policijos pareigūnams.

Primename, kad svarbiausią informaciją žvejams mėgėjams rasite Aplinkos apsaugos departamento parengtoje Žvejybos atmintinėje

 

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode