RETRO

Čekių skandalo fone – Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidento rinkimai

skandaloVilniaus rotušėje trečiadienį vyks Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) suvažiavimas, per jį bus renkamas organizacijos prezidentas bei viceprezidentai.

Suvažiavimas vyks tebesitęsiant diskusijoms dėl savivaldybių tarybų narių elgesio leidžiant jiems skiriamas kanceliarines išmokas.

Kandidatūros į asociacijos prezidento postą yra iškeliamos suvažiavime dalyvaujančių savivaldybių vadovų ir tarybų narių, vėliau vyksta balsavimas.

LSA prezidentas ir viceprezidentai renkami atskirai atviru balsavimu, dalyvaujančių suvažiavime delegatų paprasta balsų dauguma.

Kaip pranešė LSA, suvažiavime turėtų dalyvauti 205 delegatai iš visų 60-ies šalies savivaldybių.

Renginio metu taip pat bus aptarti aktualiausi vietos savivaldos klausimai, ketinama priimti rezoliuciją dėl regionų plėtros programos įgyvendinimo.

Praėjusią savaitę dabartinis LSA prezidentas Mindaugas Sinkevičius sakė nesąs apsisprendęs, ar sieks dar vienos kadencijos.

Pats sulaukęs klausimų dėl kanceliarinių lėšų panaudojimo, Jonavos meru dirbantis politikas neigė piktnaudžiavęs išmokomis, tačiau grąžino į savivaldybės biudžetą 4 tūkst. eurų.

Diskusijos dėl savivaldos politikų elgesio su išmokomis prasidėjo visuomenininkui Andriui Tapinui pradėjus iniciatyvą „Skaidrinam“.

Jos metu skelbta, jog kai kurie savivaldos politikai maksimaliai panaudojo galimas sumas, nepaisant to, kad per koronaviruso pandemiją judėjimas ir kitokia veikla buvo smarkiai apriboti, pylėsi kurą mokėdami skirtingomis banko kortelėmis, skirtinguose miestuose beveik tuo pačiu metu, lėšas naudojo kitais abejonių sukėlusiais būdais.

Kilus klausimų dėl lėšų panaudojimo Kauno miesto taryboje, iš švietimo ministrės pareigų pasitraukė konservatorė Jurgita Šiugždinienė, o Povilas Mačiulis paliko prezidento vyriausiojo patarėjo vidaus politikos klausimais pareigas.

Klausimų dėl naudotų išmokų sulaukė ir Kauno taryboje dirbę finansų bei kultūros ministrai Gintarė Skaistė ir Simonas Kairys. Prezidentas Gitanas Nausėda yra sakęs, kad pasitraukti iš pareigų šiems ministrams būtų geriausias sprendimas.

Kilus skandalui, argumentuodami siekiu perkrauti politinę sistemą konservatoriai pasiūlė rugsėjį rengti pirmalaikius Seimo rinkimus. Jeigu šiai iniciatyvai nebus pritarta, atsistatydinti žada konservatorių vadovaujama Vyriausybė.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode