RETRO

Vilnius ir Kaunas – tarp 200 geriausių pasaulio miestų startuoliams

kaunasNaujausiame pasauliniame startuolių „StartupBlink“ indekse Lietuvos didmiesčiai gerokai šoktelėjo į viršų, o Kaunas ir Vilnius pateko į 200-uką. Lietuva bendrame sąraše užima 17-ą vietą, Europos Sąjungoje – 9-ą vietą. Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė neabejoja, kad šis indeksas tik patvirtina, jog Lietuva turi vieną greičiausiai augančių startuolių ekosistemų.  

„Į pasaulinį 1000-čio startuoliams geriausių miestų sąrašą pateko net trys Lietuvos miestai, taigi tapome vienintele Baltijos šalimi, kurios du miestai patenka į pirmąjį 200-uką. Tai rodo, kad Lietuvos startuolių ekosistema stabiliai kyla ir šalis sparčiai įsitvirtina kaip inovacijų ir verslumo centras. Turėdami kvalifikuotą darbo jėgą, modernią infrastruktūrą ir palankią verslo aplinką, investuotojams kuriame unikalią galimybę tapti dinamiškos ir pažangiai mąstančios startuolių bendruomenės dalimi“, – teigia A. Armonaitė.  

Pasauliniame startuolių indekse yra reitinguojama 1000 miestų iš 100 šalių. Vilnius šoktelėjo 7 pozicijomis – užima 73 vietą pasaulyje. Be to, Lietuvos sostinė patenka į 50 geriausių pasaulio miestų pagal elektroninės prekybos ir mažmeninės prekybos sritį (46 vieta). 

Kaunas pasaulyje šoktelėjo 13 pozicijų ir užima 178 vietą. Tarp ES šalių Kaunas pakilo 2 pozicijomis ir užima 43 vietą. 

Įspūdingus pasiekimus pademonstravo ir Klaipėda – savo reitingą miestas pagerino net 195 pozicijomis ir dabar užima 769 vietą.

„Nuolat ieškome būdų ir galimybių sukurti startuoliams palankesnes verslo sąlygas išnaudoti turimą potencialą. Siekiant augančioms bendrovėms pagerinti sąlygas pritraukti investicijų, praėjusiais metais EIMIN iniciatyva buvo patvirtinti Akcinių bendrovių įstatymo pakeitimai, kurie suteikia galimybių  verslams kurtis, augti ir plėstis geresnėmis sąlygomis. Tai šiandien ir atsispindi pasauliniame startuolių indekse“, – sako ekonomikos ir inovacijų viceministras Karolis Žemaitis.

Per keletą pastarųjų metų Lietuvos startuolių vertė išaugo 17 kartų. Praėjusiais metais jie pritraukė 238 mln. eurų investicijų, o bendra Lietuvos startuolių vertė pasiekė 10 mlrd. eurų.

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode