Sprogimas

A. Armonaitė: pasiūlysime palankesnius mokesčius verslui bei darbuotojams

armonaiteFinansų ministerijai trečiadienį pristačius siūlomą mokesčių pakeitimų paketą, valdančiosios koalicijos partnerės Laisvės frakcijos lyderė Aušrinė Armonaitė sako, kad jos vadovaujama Ekonomikos ir inovacijų ministerija pateiks savo pasiūlymus, susijusius su palankesne mokestine aplinka verslui bei mažesniu darbuotojų  apmokestinimu. 

„Turime jau beveik pabaigtą Ekonomikos ir inovacijų ministerijos pasiūlymų paketą, kuri paviešinsime netrukus. Mums labai svarbu, kad įmonės turėtų pakankamai erdvės plėstis ir augti, ir joms mokestinė aplinka būtų kuo palankesnė“, – žurnalistams trečiadienį sakė A. Armonaitė.  

Pasak jos, pasiūlymų paketas turėtų būti pristatytas šios savaitės pabaigoje arba kitos savaitės pradžioje. 

„Mes nenorime perimti iš Finansų ministerijos jų darbo, fiskalinę politiką formuoja jie. Bet mes žiūrime konkurencingumo aspektu, augimo aspektu, kad būtų kuriama daugiau darbo vietų, kad tam būtų palankesnės sąlygos, tai dalį pasiūlymų turėsime“, – teigė ekonomikos ir inovacijų ministrė. 

Pasak jos, Finansų ministerijos pasiūlyti mokesčių pakeitimai yra „labai detalūs ir išsamūs“, tačiau A. Armonaitė teigė mananti, kad mažiau turėtų būti apmokestinama darbo jėga, talentai bei darbo vietos. 

„Dabar pasiūlymuose matome NT mokestį, žaliuosius mokesčius. Bet ką Lietuvai rekomenduoja tarptautinės organizacijos, kad jeigu jau einama tuo apmokestinimo keliu, tada reikia mažinti ekonomikos augimą veikiančius mokestius, pavyzdžiui, darbo jėgos apmokestinimą“, – teigė A. Armonaitė.

Ministrė pakartojo skeptiškai žiūrinti į siūlomą nekilnojamo turto (NT) mokestį. 

„Dabartinėje aplinkoje, kai žmonėms yra pabrangusios paskolos, mes tarsi dar siūlome iš žmonių paimti pinigų – tas kenkia vidurinei klasei ir šeimos, kurios gyvena būstuose iš paskolų, gali būti papildomai apmokestinamos“, – teigė A. Armonaitė. 

Redaktorė Roma Pakėnienė

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode