Sprogimas

LSDP į rinkimus Vilniuje ves P. Pinelis, sąraše – S. Čaplinskas, L. Balsys, R. Motuzas

vesSocialdemokratus į savivaldos rinkimus Vilniuje ves partijos sostinės skyriaus vadovas Povilas Pinelis, rinkimų sąraše taip pat – buvęs Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro vadovas Saulius Čaplinskas, eksparlamentaras Linas Balsys, buvęs švietimo ministras ir ambasadorius Rusijoje Remigijus Motuzas.

Apie tai socialdemokratai pranešė pirmadienį vykusios spaudos konferencijos metu, pristatydami ir rinkimų programą bei rinkiminį šūkį „Metas pasirūpinti Vilniumi!“.

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) kandidatų į sostinės savivaldybės tarybą sąraše taip pat įtraukti gydytojas kardiologas Pranas Šerpytis, buvęs sveikatos apsaugos viceministras ir ministras Gediminas Černiauskas, buvęs Vilniaus universiteto prorektorius Rimantas Vaitkus, politologas Liutauras Gudžinskas, buvęs Lietuvos radijo ir televizijos komisijos vadovas Mantas Martišius.

LSDP 2019-aisiais vykusiuose savivaldos rinkimuose sostinėje neperžengė 4 proc. kartelės ir šiuo metu neturi atstovų Vilniaus savivaldybės taryboje.

Socialdemokratų kandidatė į Vilniaus merus – Seimo narė Rasa Budbergytė.

Spaudos konferencijoje buvusi Valstybės kontrolierė, Europos Audito Rūmų narė tvirtino, kad išrinkta visą dėmesį sutelktų į miestiečių gyvenimo kokybės gerinimą, taip pat į bendradarbiavimo tarp Seimo, parlamentinių partijų ir Vilniaus valdžios stiprinimą sprendžiant sostinės problemas.

Anot jos, pirmiausiai spręstinos problemos – biurokratizmas, „betvarkė šilumos ūkyje“, taip pat sunkiai prieinamos švietimo, sveikatos paslaugos, drastiškai išaugusios nekilnojamojo turto kainos, nesutvarkytas viešasis transportas, komunalinis ūkis, darnaus judumo klausimai.

Kandidatė į meres sako patį Vilnių ji teigė matanti kaip Europietišką didmiestį , „traukos centrą, į kurį sugužėtų talentai, žinios, darbo vietos, o svarbiausia – žmonės“.

Socialdemokratų sąrašo lyderis P. Pinelis akcentavo, kad spūstyse vilniečiai per metus praleidžia bemaž 136 valandas, sumažinti šią problemą, jo nuomone, padėtų nemokamas viešasis transportas visiems.

„Pirmas dalykas, ką siūlytų socialdemokratai, tai yra nemokamas viešasis transportas visiems. Manome, kad tai yra investicija į žmogaus patogumą (...). Tikime, kad ši investicija, nepaisant to, kad ji nėra smarkiai pagrįsta ekonomiškai, ji atsipirks ateityje“, – kalbėjo jis.

Kamščių problemą jis siūlė spręsti gerinant infrastruktūrą, peržiūrint, kur ji yra reikalingiausia, be kita ko, atsisakant ir „dirbtinų konfliktų“ tarp visų eismo dalyvių. Anot jo, būtina peržiūrėti ir tai, ar dabartinės valdžios atlikti „gatvių susiaurinimai buvo prasmingi“.

P. Pinelis teigė, kad socialdemokratai sūlys ir statyti daugiaaukštes savivaldybės administruojamas automobilių stovėjimo aikšteles, tam, anot jo, būtų galima efektyviai panaudoti neužimtus valstybinės žemės plotus.

S. Čaplinskas, pristatydamas socialdemokratų sveikatos sistemos viziją, atkreipė dėmesį būtinybę gerinti šeimos gydytojų, slaugytojų darbo sąlygas, jų pritraukimą, aiškiau koordinuoti specializuotos medicininės pagalbos įstaigų veiklą, bendradarbiaujant su centrine valdžia.

L. Balsys savo ruožtu tvirtino, kad sprendžiant energetines sostinės problemas, programą trumpai būtų galima sutalpinti į tris žodžius: „Diversifikacija, decentralizacija ir prieinamumas“.

Jis siūlė peržiūrėti miesto energetinį skirstymą į keturias zonas, akcentavo būtinybę šildymui naudoti daugiau biokuro, įskaitant kogeneracinės jėgainės užbaigimą, spartinti daugiabučių renovaciją, stiprinti galimybes panaudoti atsinaujinančius energijos šaltinius, saulės elektrines apsirūpinant šildymu.

Socialdemokratai pabrėžė būtinybę kelti mokytojų atlyginimus, o stebint nekilnojamojo turto ir jo nuomos kainas, anot jų, galima būtų panaudoti ir municipalinį būstą siekiant pritraukti daugiau pedagogų į sostinę.

Tiesioginiai merų ir savivaldybių tarybų rinkimai vyks kitų metų kovo 5 dieną.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode